Véget ért egy sorozatA második negyed közepéig remekül tartottuk magunkat a tavaly még élvonalébeli MAFC otthonában, ám a félidő hajrájában bemutatott 15-0-lal a hazaiak megnyugtató előnyt szereztek. Szünet után helyenként érződött, hogy amíg mi a zöld csoportban meneteltünk, addig ellenfelünk az élvonalban szerepelt. A MAFC megérdemelten győzött, mi pedig próbálhatunk egy új sorozatot építeni.MAFC - BKG-PRIMA SE

98-69

(22-18, 29-17, 25-14, 22-20)

Budapest, NB I B, piros csoport,  250  néző. V.: Jakab, Surányi, Pécsi. 

BKG: Nagy Be. 6/6, Nagy Bo. 16/6, HALÁSZ 6, KOVÁCS S. 17/6, Reizer 3. Cs.: Thornton 6/3, Tanács 2, Szeleczki, Kaluha 9/6, Czakó, Fekete 4/3. 

Az előző évadban a piros csoport még "szakadékként tátongott" a két csapat között, majd mivel a MAFC kiesett az élvonalból, mi pedig veretlenül feljutottunk a zöldből, most találkoztunk a nagymúltú egyetemi együttessel. Az összecsapást az első két forduló eredményei alapján nyugodtan titulálhattuk rangadónak, hiszen két veretlen együttes feszült egymásnak. 

Ellenfelünknél 3 jelentős A csoportos rutinnal rendelkező játékos - Lakits, Misek, Nagy Krisztián - mellett az amerikai irányító, Washington is ott volt a kezdő ötösben. 

Bobi révén triplával mi szereztük meg a vezetést, ám Misek, majd a fiatal Bordács közeli kosaraival fordított a MAFC. Idegesen kezdtünk, eladtak 1-2 labdát a srácok, azonban Benji is "beköszönt" távolról a hazaiaknak, így visszavettük a vezetést. Soma szerzett labdát, majd 2 pontot büntetőből. Tartottuk szűk előnyünket, tapadt ránk a MAFC, majd a szakasz közepén Misek vezérrletével fordítottak a hazaiak. Az első percekben beemelt két tripla után ismét kimaradtak a távoli dobások, sőt a közeliek is - igaz ellenfelünknek sem ment ekkor, 14-12-es hazai vezetésnél "befagyott" az eredményjelző, s egy hazai sportszerűtlen majd technikai után a büntetőkkel is hadilábon álltunk. A szakasz hajrájában Austin hármasával egalizáltunk. A túloldalon Washington lépett elő vezérré, előbb betörésből volt eredményes, majd felívelt labdáját Csapai húzta - ismerjük el - látványosan a kosarunkba, 4 pontos hazai vezetéssel zárult az első negyed. 

A szakasz közepén váltva estek a kosarak, tapadtunk a Misek vezette MAFC-ra. Hosszú idő után beesett egy hármasunk, Kaluha Csabi távoli találatával tenisz egálra - 30-30 - alakítottuk az állást, időt kértek a hazaiak. Jót tett nekik, bő 1 perc alatt egy 8-0-lal megugrottak, s ekkor dr. Nagy Ágoston kért időt. Nem segített, Washington villogott, mi pedig kapkodtunk támadásban. 15 válasz nélkül hagyott hazai pont után a félidő hajrájában Benji emelt be egy hármast, de a végén a büntetőket is jobban dobták a hazaiak, akik 16 pontos előnnyel térhettek pihenőre. 

Washington kosarával indult a második félidő, Soma felelt rá 1 jó büntetővel. Állandósult a 15 és 20 pont közötti hazai vezetés, amely egy hármassal 20-ra nőtt. Ekkor Roli pontjaival próbáltunk 20-on belül maradni, majd Bobi kapott technikait. Soma dobott triplát, majd Bobi talált be betörésből, ám ellenfelünk a mi palánkunk alatt visszaszerzertt lepattanók utáni kosarakkal tartotta 15 és 20 pont közötti előnyét. Hiába voltak villanásaink, ellenfelünknek mindenre volt válasza. A szakasz hajrájában az előző évadban még Pakson játszó Garamvölgyi lépett elő a MAFC-nál, amely 27 pontos előnnyel várhatta a záró etaplot. Ennek elején 30 pont fölé nőtt a hátrány. Egy lepattnóért vívott harcban Szele szeme alatt felrepedt a bőr. A végén Fekete Bálint 1-2 ügyes megmozdulásának örülhettünk, de összességében bár hajtottak-küzdöttek, játékosaink közül ezúttal igazán csak Soma nőtt föl a feladathoz - véget ért egy nagy és szép sorozat - meg kell próbálni egy újat építeni. 

B.L.

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsalad 
Vissza a főoldalra