NB II - Sok eladott labda és gyenge büntetőzésMásodik számú csapatunk a békési fiatalokat fogadta. Magyarországon először lépett pályára szír kosaras!PRIMA SE II – Békési SZOK U23

94-108

(31-30 , 19-27 , 23-28 , 21-23)

Mérkőzés száma: F2KE 0026
Játékvezetők: Bene Szilárd , Márton Péter

Príma: Marosi Ottó: 31/3 Pali Dávid: 18/15 Szendrei József: 13 Bartus Zsolt: 13 Szász Jonatán: 10/6 Szabó Attila: 4 Pálúr Máté:2 Nabil Obai :3

Első hazai bajnokiján neki feszült a fiatal békési csapatnak a BKG-PRIMA SE második csapata. Szerencsére még időben meglett a játékengedélye csapatunk, és aligha nem a Magyar Bajnokságok történetének első szír származású játékosának, Obinak, a játékengedélye, aki rögbis múltjának megfelelően, kőkeményen és rendkívül dinamikusán szállt be a játékba! Visszatért a parkettre, a vajkezű Bartus Zsolti is, aki hatékonyan és megbízhatóan szállította a kosarakat. Reméljük megkapta ő is a kezdő lökést a szezonhoz.
Ismét egy fiatalos letámadó védekezéssel került szembe csapatunk, amit ezúttal sajnos nem tudtunk kellő hatékonysággal kezelni, és sok-sok eladott labdába hurcolták bele fiainkat a békési fiatalok.
Az első negyed nagy dobópárbajt hozott, bár jól kezdtünk, elkezdtek a vendég dobók kegyetlenül betalálni kívülről-belülről. Ugyan az első negyedet még 31-30-ra mi nyertük meg, a második negyedtől viszont átvették a kezdeményezést a viharsarki srácok, és hatékony védekezésükkel sok borsot törtek az orrunk alá. A félidőben már 8 ponttal vezettek.
Sajnos a második félidőben, sem változott a játék képe, minden felzárkózási kísérletünket megakadályozták a végig jól dobó békésiek. Egész mérkőzésen problémánk akadt a labda felhozatallal és a büntetőnkkel is meggyűlt a bajunk, mondhatni kritikán aluliak voltunk a vonalról.
A csapatszinten kihagyott több, mint 10 büntető és pár fölösleges fault megpecsételte a sorsunkat.
Az előzőekhez képest, már jobb volt a csapat hozzáállása, bízunk benne hogy, idegenben vissza fogunk tudni vágni a vereségért!
Szerdán nehéz meccsre számítunk, hisz a keleti régió egyik legerősebb csapatánál, a Ceglédnél, fogunk vendégeskedni! Jól ismerjük őket, veszteni valónk nincs, igyekszünk megnehezíteni a dolgukat!

Sz.J.

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Debrecen #BatyiCsaladVissza a főoldalra