Beharangozó vs MEAFC - Rangadón fogadjuk a Miskolcot‪Vasárnap este rangadót játszik az NB I B piros csoportjában 3-1-es győzelem-vereség mutatójával a 4. helyen álló csapatunk. Dr. Nagy Ágoston legénysége a 2-2-es mérleggel a 6. helyen álló MEAFC-Miskolc együttesét fogadja vasárnap 18 órától.‬Csapatunk, mint ismeretes a MAFC otthonában elszenvedett veresége után már Austin Thornton és még csak a héten csapatunkhoz csatlakozó Seth Berger nélkül, egy lehengerlő második negyedet produkálva fölényes győzelmet aratott a még nyeretlen, de az első három fordulóban rendre szoros mérkőzésen alulmaradó MTK-Törökbálint ellen. A szép, nagy különbségű sikert követően vasárnap 18 órától ismét hazai környezetben lép pályáta a "Batyi". Nagy Botondék, immáron az új légióssal a soraiban a MEAFC-Miskolc együttesét látják vendégül. 

A borosdi legénység két magabiztos győzelemmel kezdte a szezont, Bonyhádon 79-54-re, majd hazai környezetben a PVSK-Kronosz ellen  85-58-ra győzött. A 3. fordulóban Békésen megszakadt a MEAFC ígéretesen induló sorozata: bár győztesnek tűntek a miskolci egyetemisták, a viharsarkiak az utolsó pillanatban hosszabbírásra mentették a meccset, abban pedig a lélektani előnyt kihasználva "behúzták" a  találkozót, s 86-81-re győztek. 

A legutóbbi fordulóban a MAFC-ot fogadta a MEAFC, s három negyeden át partiban volt vele, de a záró etapban a fővárosiak "lerázták" magukról a szívósan küzdő vendáglátójukat, s végül 90-75-re nyertek. 

Négy forduló után a miskolci irányító és hátvéd pozícióban egyaránt remek teljesítményre képes Takács Dániel vezeti az NB I Bpiros csoportjának dobólistáját, 20,75-ös meccsenkénti átlaggal, s e lista 21. helyén olvashatjuk a Nagy-fivérekkel pár éve még együtt kosarazó Lippai Szabolcs nevét 13,5-tel. Ők ketten - az együttes további jó néhány játékosával egyetemben - nemzetközi tapaszalatra is szert tettek: mint egyetemi bajnokok a portugáiai Coimbrában képviselték Magyarországot az Európai Egyetemi Játékokon. 

Együttesünk új győzelmi sorozat építésébe kezdett. Ellenfelünk viszont a két legutóbbi meccsét elveszítette, a MEAFC nyilván megszakítaná ezt a negítív szériát. Már csak ezért is érdekes, izgalmas összecsapásra van kilátás, amelyen nagy szükségük lesz a srácoknak a szerencsére egyre növekvő látszámú szigetszentmiklósi szurkolótábor buzdítására - vasárnap este 6-tól tehát zengjen, zúgjon a hajrá Batyi! 

B.L. 

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsaladVissza a főoldalra