Nyíregyházi U11-es bemutatkozásA BKG-Ebes U11-es korosztályú csapata is megkezdte a 2018/19-es bajnoki szezont nyíregyházán, a kenguru bajnokság első fordulójának D-jelű csoportjában. Csapatunk egy részét már “rutinosabb” U12-ben is vitézkedő gyerekek valamint, a tavalyi szezonban csatlakozó mindenre elszánt “újoncok” alkották. Több gyermeknek is ez volt az első hivatalos kosárlabda mérkőzése, ahol meg tudták mutatni, hogy mit is tudnak!Első mérkőzésünket a Cívis DKA Dózsa Gönczy debreceni csapatával játszottuk. 

Kettős érzéseim vannak a meccsel kapcsolatban, ugyanis a játék képe nem volt rossz! Mindenki nagyjából jól csinálta a kis kiadott feladatát, mindenki ügyesen betölötte a szerepét, nem volt kritikus az eladott labdák száma, nem volt sok lépéshibánk. Nem volt rossz a védekezés. Azonban a kosárlabda játékot, bedobott kosárra játszák. Ez pedig nagyon nem ment a gyerekeknek ezen a napon. Közelről, távolról, emberről, üresen, jobbról, balról..sehonnan sem sikerült kiegyensúlyozottan betalálni. Így pedig nem lehet meccset nyerni. Nagyon sajnálom, hiszen az utolsó negyedben 7 pontos hátrányból (ami igen is soknak számít egy 23-27re végződő mérkőzésen) sikerült majdnem fordítani az utolsó 1:40 percben. Remek labdaszerzések, remek védekezések…és kihagyott dobások, és elizgult megindulásokon múlt a dolog.
Nagyon nagyon büszke voltam a csapatomra, hisz majdnem sikerült a kisebb csoda. Fantasztikusan kűzdöttek, és koncentráltak a meccs hajrájában! Ezért is fájó annyira az a sok-sok kihagyott dobás.

BKG-Ebes - Cívis DKA Dózsa Gönczy 23- 27

A második mérkőzésen, a D-csoportban maradásért játszottunk a vendéglátó Nyíregyházi Sportcentrum “B” csapatával.
Sajnos az előző mérkőzés forgatókönyve folytatódott. Mintha bedeszkázták volna a gyűrűt amire dobtunk. Megint gyenge dobóformával rukkoltunk elő, így a szoros első félidő után, egy “ihletett” harmadik negyed a nyíregyházi csapattól megpecsételte a sorsunkat. és 36-21-es vereséget szenvedtünk.

Nyíregyházi Sportcentrum “B” - BKG-EBES 36-21


Nagyon csalódott vagyok, hiszen úgy gondolom kicsit pontosabb helyzet kihasználással mind a két ellenfelünket két vállra tudtuk volna fektetni, mert a mutatott játék, és a tudásunk alapján is ügyesek voltunk. Nagyon büszke vagyok, az összes bemutatkozó játékosra, Zsigára, Emilre, Szabira, Barnára, Mátéra, és Bálintra, akik nagyon bátran, nagyon koncentrálva és ügyesen játszottak, maximálisan helyt álltak a mérkőzéseken!
Le a kalappal a “nagyok előtt” is! A Kristóf vezette “comeback” az első meccsen fantasztikus volt, mellette Balázs és Tomi is stabil, megbízható pont volt, akikre mint mindig most is lehetett számítani! Kiemelendő még, Zsiga és Szabi extra és szívós védekezése, valamint Emil és Tomi palánk alatti munkája.
Pozitívum még Enci visszatérése a sok ujj sérülés után,aki amikor felbátorodott igen-igen ügyes dolgokat csinált a pályán!
Remek tapasztalat volt ez, hogy hol is tartunk, miket kell gyarkorolni a következő hetekben! A cél pedig adott: visszajutni a D-csoportba a következő fordulóban!

Hajrá Batyi! Hajrá Príma! Hajrá Ebes!

Sz.J.Vissza a főoldalra