Egy, csak egy legény...vereség hazai pályánAz első félidő hajrájában bekövetkezett rövidzárlat miatt tetemes, 15 pontos hátrányban várhattuk a második félidőt a szünet előtti 3 és fél percet 12-1-re nyerő Oroszlány elleni rangadón. Sajnos az első 30 percben remeklő légiósunknak, Seth Bergernek nem igazán akadtak társai a pontszerzésben, a záró etapban pedig higgadtan őrizte előnyét ellenfelünk, így az Oroszlány magabiztos győzelemmel térhetett haza Szigetszentmiklósról.BKG-Príma SE - OSE Lions

60-73

(14-17, 11-23, 13-13, 22-20)

Szigetszentmiklós NB I B, V.: Hervay, Földi, Horváth Cs.

BKG: Nagy Be. 3, Nagy Bo. 13/6, Halász 4, Kovács S.4, BERGER 32/3. Cs.: Tanács, Kaluha 4, Reizer, Czakó, Ben-Kane

Seth révén gyorsan vezetést szereztünk, majd légiósunk újra betalált. A vendégektől is a légiós, Christianson szerezte az első kosarat. Az első "magyar" kosárral Mohácsi Máté révén egalizált az Oroszlány. Seth egyértelműen vezérré lépett elő. A szakasz közepén eladott labdánk után Hegedűs zsákolásával fordítottak a vendégek. Fej-fej mellett haladtak a felek, a negyed másodk felében több volt a hiba, kevesebb a kosár, s hevesebb lett a küzdelem. Csapatunk első 12 pontját Seth szerezte, a 8. percben Benji talált be büntetőből. Bobi is beemelt egy büntetőt, amellyel egyenlítettünk. A szakasz azonban vendég triplával, s 3 pontos oroszlányi vezetéssel zárult. 

A második szakasz elején egymás hibáiból élt a két láthatóan görcsös, feszült csapat. Közel 3 perc elteltével született a szakasz első kosara, a vendégek szerezték. A némi pihenő után visszatérő Seth támadó pattanó utáni duplájával sikerült faragni a hátrányon, majd egy ügyes befutás végén Kaluha Csabi szerzett szép duplát. 1 pontra feljöttünk, amikor a rutinos Mohácsi helyezett el egy triplát a kosarunkban. Seth révén tapadtunk az OSE-ra, de a szakasz közepén hibáinkat, figyelmetlenségeinket, eladott labdáinkat könyörtelenül büntetve 8 ponttal ellépett az OSE - hiába kért közben időt edzőnk. Légiósunk egymaga próbálta versenyben tartani csapatunkat, első 24 pontunkból 18-at "jegyezve". A szakasz második felében küzdelmes, sok hibával tarkított játék mellett fokozatosan lépett el ellenfelünk. Edzőnk a félidő hajrájában technikait kapott, 10 fölé nőtt az OSE előnye, hosszú, jó 6 perces kosárcsendünknek Soma vetett véget egy jó büntetővel.  

Szünet után folytatódott a Seth-show, egy büntetőt, majd egy triplát emelt be légiósunk. Benji is beemelt egy hármast, közel kerültünk a 10 pontos léletani hátrányhoz. Sajnos a kritikus határon belülre nem tudtunk "lejönni", mert bár akadtak felvillanások, de el is siettek, kapkodtak pár akciót a srácok, a nyugodtabban játszó vendégek pedig tartották 10 és 15 pont közötti előnyüket. A záró etap elején a vendégek kaptak egy technikait, mi pedig a triplát "vágó" Bobi, valamint a zsákoló Seth révén 7-3-mal indítva a negyedet ismét a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdöttük föl magunkat, sőt, szerzett labda után Benji ziccerével sikerült ezen belülre kerülni. Volt labdánk még szorosabbá tenni a meccset, de türelmünk sajnos nem volt tiszta helyzetig játszani, azaz kapkodtunk, s az elsietett akciókból visszaindítva újra elléptek a vendégek. Soma is megvillant, de a vendégeknek - szépen elosztva a pontokat - mindenre volt válaszuk. Sőt a hajrában egy 7-0-lal eldöntötték a meccset a maguk javára az üldözésbe belefáradó csapatunkkal szemben. 

B.L.

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsaladVissza a főoldalra