Értékes diadal a Honvéd otthonábanA hétközi hazai vereség után sikerült javítani csapatunknak, amely a tabellán a fordulót megelőzően előtte álló Honvéd otthonában tudott nyerni. A hullámzó játékot hozó első félidő hajrájában sikerült 6 ponttal ellépni. A második félidő üldözőversenyében a kritikus helyzetekben mindig akadt valaki, aki átlendítette a holtponton a csapatot, amely értékes győzelmet aratva továbbra is "tapad" az élbolyraBp. Honvéd-BKG Príma SE

67-76

(15-16, 16-21, 17-22, 19-17)

Budapest, Ludovika-sportcsarnok, NB I B. V.:Menyhárt, Kéri, Szilágyi.

BKG: NAGY BE. 8/6, NAGY BO. 22/6, HALÁSZ 4, BERGER 23, Tanács. Cs.: Ben-Kane 2, KOVÁCS 15/6, Czakó 2, Kaluha

Mindkét csapat vesztes meccs, elveszített rangadó után érkezett a találkozóra, fiaink az Oroszlánytól kaptak ki otthon, a Honvéd pedig a MAFC otthonában maradt alul. 

Feldobás előtt összeölelkezett a két "régi motoros", Ati és Hováth Ákos, majd két gyors kosárral 4-0-ra ellépett ellenfelünk. Első pontjainkat Seth dobta. Kosara után kimaradt a bónusz, de bravúros módon visszaszereztük a lepattanót, s a türelmesen végigjátszott támadás végén Benji triplájával átvettük a vezetést. Jól védekeztünk, s bár volt olyan akciónk is, amelynek során háromszor szedtük vissza a támadó pattanót, mégsem tudtunk pontot szerezni. Halász Ákos ügyes labdaszerzése s egész pályás szólója után növeltük az előnyt - kár, hogy itt is kimaradt a bónusz. Triplával egalizáltak a hazaiak, s ez egy 7-0-s hazai roham kezdetét jelentette, támadásban kapkodó csapatunkkal szemben. Közel 4 perces kosárcsendünknek büntetőkkel Bobi vetett véget, majd Benji szerzett labdát, s kosarat. Belejöttünk, Benji hármast is dobott, egy 7-0-s "részhajrával" fordítottunk. Hazai pillanatok következtek, de a negyed a mi indításunkkal, Soma zsákolásával, s csapatunk 1 pontos vezetésével ért véget. 

Úgy kezdődött a második etap, ahogy az első befejeződött: Soma duplával. Rendezetlen védelem ellen Seth is betalált, Soma pedig elkapta a fonalat. Hármasával 7-0-al nyitottuk a negyedet, időt kért a Honvéd. Ben-Kane is rendezetlen védelem ellen volt eredményes, 25-15-re "mentünk", amikor kicsit "befagyott" az eredményjelző. A holtpontról Seth révén mi mozdultunk el. Nálunk Ati a padon ült, de támadásban ellenfelünk is tanácstalannak látszott. Több, mint 4 perc elteltével  egy triplával törte meg hosszabb kosárcsendjét  a hazai gárda, s ez lökést is adott neki. Erőlködni kezdtünk támadásban, a hazaiak pedig indítások után kosarakat szerezve egy 9-0-lal feljött, időt is kért dr. Nagy Ágoston. Seth tört be, s törte meg kosárcsendünket, sajnos a Honvéd lendületével nem tudtuk ugyanezt megtenni, bő 2 perccel a szünet előtt a teniszezőknek kedves 30-30-as állást mutatott az eredményjelző. A félidőt — egy triplát, majd duplát is "vágó" Bobi vezérletével, s egy 7-1-es rohammal — 6 pontos vezetéssel zártuk. 

Seth kosarával indult a második félidő, a bónusz ismét kimaradt. A hazaiak is kihagytak 2 büntetőt. Csapkodó volt a játék, egymás hibáiból éltek a felek, majd Bobi középtávoli találatával 10 pontosra nőtt az előny. A rutinos Horváth Ákos faragott ezen hármassal, ami egy 5-0-s hazai "részhajrá" kezdetét jelentette. Halász Ákos szerencsés duplájával próbáltuk visszaverni a hazai felzárkózást, ám korábbi válogatott druszája elkapni látszott a fonalat - időt kértünk. Bobi és Seth révén tartottuk előnyünket. A szakasz hajrájában Bobi és Ákos remek helyzetfelismerése — előbbi betörésből kosarat, utóbbi labdát szerzett, s okos passzal Bergert hozta helyzetbe — 4 fontos pontot ért csapatunknak, előnyünk pedig 10 fölé nőtt - jött a hazai időkérés, s bár Pintér Dávid "bepörkölt" egy triplát, Soma és Seth jóvoltából a negyed végére maradt a "tízen túli" vezetés. 

A záró etap úgy indult, ahogy a 3. végződött, Seth-kosárral. Egy újabb Horváth triplára alapozva villámgyorsan kivágott egy 7-0-s rohamot a Honvéd - időt kértünk. A kiélezett szituációban Bobi villant triplával, majd ellene ítéltek igen szigorúnak tűnő technikait színészkedésért... Horváth újabb hármasa fokozta az izgalmakat. Megvoltak, de kimaradtak a helyzetek, a szakasz közepén Szalay Ákos bravúros, 4 pontos (tripla plusz büntető) akciójával 2 pontosra csökkent az előny, 7-0-s hazai roham után Soma egy jó büntetővel közel 4 perces kosárcsendnek vetett véget, Bobi bátor betörésből, Soma pedig támadó pattanó után vette be a hazai kosarat, így nem egészen 2 és fél perccel a  vége előtt 7-tel elléptünk. A végjátékban kicsit az idővel is játszva, támadó pattanókat visszaszedve a nagyot játszó Soma duplájával, majd hármasával bebiztosítottuk az igen értékes győzelmet. 

B.L.

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsaladVissza a főoldalra