Beharangozó vs Budafok - “Újoncderbi”Vasárnap este, 18 órától azt a Budafokot fogadjuk, amely az előző évadban, a zöld csoportban is "csoporttársunk" voltMint ismeretes, a 2017-18-as évadban veretlenül nyertük a zöld csoportot, így értelemszerűen a budafokiakat is oda-vissza legyőztük - úgy az alapszakaszban, mint a döntőben. 
Ahogy nálunk, úgy Budafokon sem volt ok a siekres évad után nagyon "belenyúlni" a játékoskeretbe. A előző évadban budafoki színekben szereplő "mag", a Tursics-Lado-Fehér-Varga-Horváth tegnely együtt maradt, az egyetlen jelentős változás, hogy a Honvéd szakmai stábjába kerülő Wehner Zoltán helyére Puszta Dávidot igazolták. 
A vasárnapi összecsapás, amellett, hogy a piros csoportban amolyan "újoncderbi", a tabellára tekintve középcsapatok csatájaként is aposztrofálható: 5-3-as győzelem-vereség mutatóval álló csapatunk a 4-4-gyel a 8. Budafokot fogadja. 
Kétségtelen: mi várhatjuk jobb hangulatban az összecsapást, hiszen a múlt hét közben az Oroszlánytól elszenvedett első NB I B-s hazai vereségünk után a Honvéd otthonában skerült javítani, rangadót nyerni. Vasárnapi riválisunk viszont sima hazai vereséggel hangolt a zöld csoport újoncainak ütközetére: bár az első negyed után még vezettek Tursicsék, végül 109-87-re kikaptak. 
Jobban állunk riválisunknál, jobb előjelekkel is készülhetünk a találkozóra, ám ettől függetlenül egy jó képességű játékosok alkotta, összeszokott csapat látogat hozzánk. Nyilvánvaló tehát: nehéz dolgunk lesz, hogy hazai pályán újra győzelemmel örvendeztessük meg a szerecnsére fokozatosan növekvő, s egyre hangosbb Batyi-tábort, amelynek segítéségre, buzdítására ezúttal is szükségük lesz a srácoknak.
B.L.


Vissza a főoldalra