Rajt-cél győzelem a Budafok ellenTanács Ati vezérletével "repülőrajtot" véve győztük le a másik feljutót, a Budafok csapatát. Az első negyed hajrájában volt egy kis hullámvölgy csapatunk játékában, felzárkóztak a vendégek, de kilábalva a hullámvölgyből, szünetig 10 pont fölötti előnyt szereztünk, a második félidő elején pedig eldöntötték a meccset a srácok.BKG-Príma SE - Budafok

90-65

(27-20, 21-15, 27-19, 15-11)

Szigetszentmiklós, NB I B, V.: Balog, Nepp, Földesi. 

BKG: Nagy Be., NAGY BO. 23/9, HALÁSZ 8, Kovács 9/6, TANÁCS 15/3 Cs.: KALUHA 14/6, Berger 6,  Szeleczki 4, CZAKÓ 4, Fekete 2, Reizer 5, Ben-Kane. 

Ati vezetésével pazarul indítottuk a piros csoport két újoncának összecsapását, bő 2 perc elteltével 11-2-re "mentünk". Időt kért ellenfelünk. Budafoki triplával folytatódott a játék, rögtön érkezett a válasz a sziporkázó Atitól. Váltva estek a kosarak, Tanács triplát is dobott, 5 perc elteltével 11 pontnál járt. A szakasz közepén Bobi kosarával 10 pont fölé nőtt előnyünk. A negyed második felében megtört a lendület, a Budafok pedig magára talált, s két triplára építve egy 10-2-es rohammal 3 pontra feljött. Kaptunk egy triplát, majd egy duplát. A negyed végén a padról beszálló játákosaink, Seth, valamint a triplával jelentkező Kaluha Csabi jóvoltából 7-tel elléptünk. 

Budafoki kosárral indult a második etap, Seth révén azonnal feleltünk rá, sőt Szele is "beköszönt". Kevesebb volt a kosár, s jóval nagyobb a küzdelem, mint az első szakaszban. Az ismét hasznosan játszó Halász Ákos tett róla, hogy visszaverjük ellenfelünk újabb felzárkózási kísérletét, sőt a szakasz közepén Soma egy jó büntetőjével ismét 10 pontosra nőtt az előny.  Bobi triplájával nyílt tovább az olló, ekkor ő lépett elő vezérré. Sikerült stabilizálni egy 10 és 15 pont közötti vezetést, 13 pontos előnnyel térhettünk pihenőre. 

Ahogy a meccset, a második félidőt is parádésan kezdtünk, s ekkor csapatként működtünk remekül. Csabi, Bobi és Soma hármassal, Ati duplával jelentkezett, előnyünk pedig 20 pont fölé nőtt. Ahogy a meccs, a második félidő elején is 11-2-es rohamunk után kért időt ellenfelünk. Ezt követően váltva estek a kosarak, tartottuk a 20 pont körüli előnyt. A meccs eldőlt, a záró etapban mindkét edző lehetőséget adott az addig kevesebbet szereplő játékosainak. Végül biztos, 25 pontos győzelmet arattunk. 

B.L.

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsaladVissza a főoldalra