NB II - Fájó Hazai FiaskóVasárnap este a Békéscsaba gárdáját fogadtunk a G4 csarnokban.Príma SE II - Békéscsabai KK

61-78

(14-16 , 15-25 , 23-20 , 9-17)

Legjobb Dobóink: Marosi Ottó: 28 pont Pali Dávid: 19/15 Nabil Obai: 6 pont

Elég lassú tempóban, kevés kosárral indult a mérkőzés. Az első negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat. Mi leginkább Ottó palánk alatti játékát erőltettük, az ellenfelünk is a jól dobó magas embereit használta első számú fegyverként ekkor. Az első negyed 14-16-os, 2 pontos békéscsabai előnnyel végződött. 

A második negyedben sajnos vendégeink akarata érvényesült, sokszor rést találtak védekezésünkön, hol leosztásokkal, hol betörésekkel szereztek kosarakat, míg nálunk a kinti dobások továbbra sem igazán ültek. 10 ponttal buktuk ezt az etapot, így két számjegyű hátránnyal vártuk a második félidőt. 

A szünetben igyekeztük rendezni sorainkat, 3 magas emberrel futottunk neki a második félidőnek, próbáltunk stílust váltani, a 3 magassal jobban összehúzni a békéscsabai védekezést,  ebből keresni a kinti dobókat akiknek több helyet igyekeztünk teremteni, valamint a támadó/védő lepattanózást igyekeztünk a magunk javára fordítani. Ez a húzás bejött, hiszen Pali Dávid megtalálta a dobókezét, az említett „culák” pedig szépen dolgoztak a palánk alatt. Kiemelendő folt Obi munkája, aki eddigi legjobb meccsét játszotta, muszáj volt pályán tartani lelkes lepattanózása és szorgos védekezése mellett, a támadó oldalon is többször meg lehetett találni. Sikerült 1 labdára visszajönni a 3-ik negyedben. 

Folyamatossá vált a 2-6 pontos különbség, nem igazán tudott a csabai csapat elszakadni, de mi se tudtuk megfordítani a meccset, ami lélektanilag sokat jelentett volna nekünk. 

Sajnos egy idő után a folyamatos vendég reklamáció, hallgató játékvezetői fülekre talált, (hiába lett a kispad többször is figyelmeztetve) több véleményes lépéshiba, 3 másodperc és fault lett ellenünk az ítélet... Amit a szintén ekkor „beköszönő” védekezési hibáinkkal kiegészítve már nem bírtunk el. Kicsit talán hitünket vesztettük, több könnyű dobásunk is kimaradt, míg az ellenfél kívül-belül eredményes tudott maradni.  Hiába küzdöttünk becsülettel nem tudtunk ismét 10 ponton belülre visszajönni, és talán el is fáradtunk a végére. Az utolsó percekben „kinyílt az olló” és 17 pontos vendég siker született. 

Több volt ebben a meccsben, szomorúan hagytuk el a parketett. Próbálunk javítani a következő fordulókban, és várjuk az új irányítónkat — Balogh Balázst — aki minden bizonnyal nagy segítségére lesz csapatunknak, többek között rutinjával és híresen finom csuklójával!

Sz.J.

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsaladVissza a főoldalra