U12 - Tanulságos forduló NyíregyházánAz U12-es bajnokság második fordulójában Nyíregyházán rendezték a „C” jelű csoport küzdelmeit, ahol története során először, a BKG Ebes csapata is részt vett.BKG Ebes – Zsákoló Zsiráfok

25-64

Első mérkőzésünkön, a házigazda Zsákoló Zsiráfok, csapatával csaptunk össze. Jól kezdődött a mérkőzés, maximálisan felvettük a versenyt a fizikai fölényben lévő nyíregyházi lányokkal. 

Az öltőzőben megbeszéltekhez tartották magukat a gyerekek, és harcos lepattanózással, majd pontos kreatív támadásokkal sikerült egy egál első negyedet produkálni, ahol az utolsó percben szerzett 2 kosárral tudott ellépni kicsit a házigazda csapat. A második negyed sajnos merőben másképp alakult. A nyíregyi lányok, valósággal átgázoltak rajtunk. Nem elég, hogy nem tudtunk jó „matchupokat” találni védekezésben, sérülések is hátráltatták csapatunkat.  Az egyre növő különbség sajnos a gyerekek lelkesedésén és hozzáállásán is meglátszott, így tetemes különbséggel szusszantunk egyet a félidőben.

Az ezt követő harmadik negyed, volt ennek a hétvégének a csúcspontja ebesi szempontból. Ugyanis a már az első negyedben jól muzsikáló ötösünk, még rátett egy lapáttal, és sikerült agilis, lelkes, pontos játékkal megnyerni ezt a periódust! Sajnos a negyedik negyed ismét a vendéglátóinkról szólt, a felforgatott ötössel, sérülésekkel bajlódva nem sikerült átvenni az „előző ötösünk” lendületét, így nagyra duzzadt a nyíregyházi előny, és végül elbuktuk a mérkőzést.

Vegyes érzelmeim vannak erről a mérkőzésről, hiszen az első és a harmadik negyed alapján azt mondom, hogy helyünk van a „C” csoportban, és piszkosul odatették magukat a gyerekek. Ha az ott látott tűz, és mentalitás átragadna mindenkire, és mindenki betartaná a megbeszélteket, plusz amit a mérkőzésen is kérek, akkor még jobbak lehetünk! A fejlődés megkérdőjelezhetetlen, sajnos viszont meg kell állapítani, hogy ide már 10-12 olyan játékosra van szükség, aki tudásban és főleg fejben és szívben is „ott van” és felveszi a kesztyűt a keményebb ellenfelekkel szemben is.

——

Második mérkőzésünket a Karcagi SE Farkasok csapata ellen játszottuk.

Karcagi SE Farkasok – BKG Ebes

108-12

A mérkőzés ismét jól kezdődött, bátran vagányan estünk neki a farkasoknak, de 12-2-es állásnál időt kellett kérni, rendezni a sorokat hisz koncentráltabb befejezésekkel 12-8 lehetett volna az állás. Sajnos a kezdeti lelkesedés után kijött a két csapat közötti tudás különbség és nagyarányú, majd 100 pontos vereséget szenvedtük. Nincs mit szépíteni, a karcagi csapat egy más szintet képviselt. Tanulságos mérkőzés volt, több edzéssel és még alázatosabb munkával láttuk, hogy hova lehet eljutni. 

Összességében remek, hasznos és tanulságos mérkőzéseket játszottunk. Nagyon jó volt belekóstolni a „c” csoport hangulatába! Sok biztató dolgot produkáltunk, és nagyon szépen lehetett látni azt, hogy miben kell fejlődnünk.

Dolgozunk rajta, hogy a következő fordulóban kivívjuk a „c” csoportba való visszajutást, de biztosan nem lesz egyszerű dolgunk!

Szeretném kiemelni, Pethő-Tóth Ádám játékát, aki pontatlanságai ellenére vezére és biztos pontja volt a csapatnak, és a megzúzódott (akkor még a töréstől féltünk) ujja ellenére is visszaállt játszani, példát mutatva ezzel mindenkinek. Ádi mellett, Szabó Zsiga is említésre méltó, aki élete első U12-es mérkőzésein be lett dobva a mély vízbe, és a néha majdnem kétszer akkora ellenfelek ellen is  prímán megállta a helyét és játszott elől-hátul nagyon hasznosan!

Sz.J.

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsalad #EbesVissza a főoldalra