U11 – Hajdúhadházi duplázásAz U11-es csapatunknak is eljött a második forduló, mely Hajdúhadházon került megrendezésre. Sajnos nem indult probléma mentesen az utazó keret kijelölése, hiszen betegség és egyéb ilyen-olyan indokok miatt csak 10(+1) fővel tudtunk kiállni. Célunk így is a 2 győzelem megszerzése volt.BKG EBES – Hadházi Farkasok I.

31-43 

Első meccsünket — régi ismerőseink — a Hadházi Farkasok I. számú csapata ellen játszottuk. 

Az első negyed első felében a mi akaratunk érvényesült, de hiába alakítottunk ki sok jó helyzetet a „jól ismert U11-es átkunk” ismét lecsapott, megint fényévente tudtunk kosarat szerezni, így nem tudtunk tetemesebb előnyt kiharcolni ebben a játékrészben. Sőt, a negyed második felére, ellenfelünk kulcsembere Gábor-Győri Zsombor is begyújtotta a rakétákat és 6 pontos hátránnyal fejeztük be a negyedet. A második negyedben javult a helyzet kihasználásunk, jól muzsikált együtt ez az ötösünk, és sikerült megfordítani is a meccset. Védekezésben viszont rendre lemaradtunk, így a félidőre bár a vezetést nem tudtuk átvenni, de 1 pontra feljöttünk. 

Reméltem, hogy a harmadik negyedben a javunkra tudjuk fordítani a mérkőzést. De sajnos nem jött össze. A védekezésünk nem akart összeállni, és folyamatosan legyorsultak minket a hadházi fiatalok s így rendre könnyű kosarakat szereztek. Ezzel a negyed egálra végződött, maradt a 3 pontos (félidei büntetők) hazai előny.  

A negyedik negyed rémálom szerűen alakult. Görcsöltünk támadásban, és a már említett hadházi 15-öst továbbra se tudtuk megállítani, ebben a negyedben szerzett 13 pontjával gyakorlatilag egymaga eldöntötte a mérkőzés kimenetelét. (Mi csapatszinten vérszegény 2 pontot szereztünk.)

Véleményem szerint ez egy nyerhető mérkőzés lehetett volna. De ilyen passzív, lassú védekezéssel és pontatlan dobásokkal nehéz mérkőzést nyerni. Szomorú vagyok, mert ugyan sok biztató jel volt támadásban, amiket edzéseken gyakorlunk is szép számmal, de a védekezés nagyon körülményes volt, egyértelmű mit kell gyakorolni edzéseken…

——

Hadházi Farkasok II – BKG Ebes 

17-65

Második mérkőzésünket a Hadházi Farkasok II. gárdájával vívtuk meg.

Hamar kijött a csapatok közötti tudás különbség, így minden negyedet megnyerve, gyakran kreatív és látványos játékkal sikerült sima győzelmet aratnunk. Minden játékosunk szerzett kosarat a mérkőzésen, ami külön öröm számomra! Sajnos a védekezésbeli sebességünk, ezen a mérkőzésen sem volt mindig megfelelő, többször lefutottak minket a szimpatikusan küzdő, végig lelkesen játszó hazaiak.  

Kiemelendő Borsos Balázs, érett és kreatív irányító játéka. Emil és Tomi palánk alatti munkája és ponterőssége. Enci és Szabi fáradhatatlansága. Valamint a most debütáló Szentmiklósi Kristóf játéka is, aki bátran, figyelmesen játszva jelentkezett be és szerzett kosarat is csapatunk színeiben. Csak így tovább!

Plusz a beugró fiatal Dávid Marci, aki lelkes és eredményes játékkal jelezte, hogy kopogtat az ajtón, és van utánpótlás!

Sz.J.

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsalad #EbesVissza a főoldalra