20 pontos hátrányból felállva nyertünk BonyhádonEgy félidő előnyt adtunk a sereghajtó Bonyhádnak, amely 20 ponttal vezetett tartalékos csapatunk ellen a szünetben. Térfélcsere után felpörögtek a srácok, s egy parádés harmadik negyedet produkálva fordítottak és nyertekKnipl Kft Bonyhád - BKG Príma SE

87-94

(26-15, 26-17, 11-35, 24-27)

Bonyhád, NB I B. V.: Radnóti, Gelencsér, Reisz. 

BKG: NAGY BE.  17/12, NAGY BO. 25/18, Halász 4, KOVÁCS 27/6, TANÁCS 12. Cs.: Reizer 4, Czakó, Szeleczki 4, Ben-Kane 1.

Két kulcsjátékosunk, Kaluha Csabi és Seth nélkül utaztunk el a csoport sereghajtójának otthonába. A nyitó etap közepén 8-7-re vezettek a hazaiak, akik ekkor egy 12-2-es rohammal állva hagyták kissé lezseren védekező, s ekkor nagyon pontatlanul dobó csapatunkat. Benji triplája sem jelentett áttörést, a felszabadultan játszó hazaiak szinte minden akciójukat kosárral fejezték be. 

Sajnos a második negyedben sem változott sokat a játék képe. A srácoktól csupán felvillanásokra futotta. A sokkal pontosabban kosarazó hazai gárda előnye a 2. etap közepén közel 20 pontosra nőtt. Bobi emelt be két triplát, felcsillant a remény a felzárkózásra, de a hazai csapat Pupp nevű játékosa valósággal púp volt csapatunk hátán - képtelenek voltak megállítani a srácok. Ha tréfával akarnánk "elütni", mondhatnánk, hogy karácsony közeledtével adakozó kedvükben voltak fiaink, de korántsem vicces, hogy abban, hogy tetemes, kerek 20 pontos hátrányból kezdhettük a második félidőt, 13 eladott labdánk is jelentősen közrejátszott. 

Benji triplájával kezdtük a második félidőt, majd Ati dobott egy duplát. Kaptunk egy hármast, amire pedig Bobi felelt (három)pontosan távolról. A Nagy-fivérek triplái (s)ültek, Soma is megvillant. Összeállt a védekezés, s ettől a támadásainknak is lett ritmusuk, 4 perc alatt sikerült megfelezni a szünetbeli hátrányt, sőt a szakasz első felét 18-5-re nyerve 10 ponton belülre kerültünk. Nem volt megállás! Élcsapathoz méltó, koncentrált, pontos játékkal faragtuk tovább hátrányunkat, olyannyira, hogy a 28. percben Soma hármasával átvettük a vezetést. Szédületes 3. negyedet produkálva 4 pontos előnnyel várhattuk a záró szakaszt. 

Ennek eleje kiegyenlített játékot hozott, majd 73-70-es vezetésünk után Soma remek sorozatára építve egy 8-0-lal a szakasz közepén 10 pont fölé növeltük előnyünket. A végét két bravúrtriplával szorossá tették a hazaiak, de Bobi mind a 4-büntetőjét bedobta, így egy érdekes meccsen, finoman fogalmazva is ijesztő első félidő után győztünk Bonyhádon.

B.L.

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsaladVissza a főoldalra