Óriási BKG-bravúr: győzelem OroszlánybanÓriási fegyvertényt hajtott végre csapatunk, amely végig kiélezett, fordulatos mérkőzésen remek hajrával nyerni tudott a tabella 3. helyén álló Oroszlány otthonában.OSE Lions - BKG Príma SE

80-82

(20-16, 18-25, 22-13, 20-28)

Oroszlány, NB I B. V.: Boros, Kulcsár, Surányi. 

BKG: NAGY BE. 14/9, NAGY BO. 20/18, Halász 4, BERGER 21/3, TANÁCS 6. Cs.: FEKETE 5/3, Szeleczki 2, REIZER 4, Kaluha 2, Kovács 4, Nagy S., Püspök.

Ijesztőn indult a találkozó, bár Seth büntetőivel mi szereztünk vezetést, erre dr. Mohácsi Máté vezérletével zsinórban 11 ponttal feleltek a hazaiak. Seth két duplájával, valamint Benji hármasával egy 7-0-t bemutatva feljöttünk 2 pontra, s ettől kezdve tapadtunk a hazaiakra, akik 4 pontos előnnyel zárták a nyitó etapot. 

A második szakasz elején Bobi hármasa, majd Seth újabb találata után rövid időre átvettük a vezetést, ám alapvetően a helyzet nem változott, ha szűken is, de a hazaiak vezettek. A félidő hajrája viszont parádésan sikerült fiainknak: A félidő utolsó 3 percét Benji és Fekete Bálint 1-1 triplájára építve 8-3-ra nyerve szünetre 3 pontos előnyt szereztünk.

Mohácsi hármasára Seth felelt triplával a második félidő elején, majd jött egy 7-0-s hazai roham, ismét futhattunk az eredmény és a hazai csapat után. A negyed hajrájában az élvonalat is megjárt Bán hármasával 8 pontosra nőtt a hazai előny, fontos volt Reizer Roli kosara a szakasz végén. 

Továbbra is üldöztük, s nagyon nem engedtük el az Oroszlányt, ám a szakasz közepén Bán újabb hármasával ismét 8 pontosra nőtt a hátrány. Nem törtünk meg, nem adtuk föl! Három olyan játékosunk jegyzett igen fontos duplákat - jelesül Halász Ákos, Tanács Ati és Szele - akik addig pontokban nem tettek sokat hozzá. E kiélezett helyzetben azonban fontos kosarakat szereztek, amelyeket Bobi fejelt meg egy hármassal, s ez a 9-0-s futás azt jelentette, hogy átvettük a vezetést. Érezhetően meg-megremegtek a hazai kezek. A hajrában Bobi még két triplát emelt be, és bár Remy Abell mindent megpróbált hazai részről, duplákat, s triplát is dobott, de az utolsó percben Seth négy büntetőből hármat beemelt, így megszületett az óriási bravúr: NYERTÜNK OROSZLÁNYBAN! 

B.L.

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsaladVissza a főoldalra