"Elfogytunk" a hajráraTöbbnyire futva az eredmény, s a jó dobóformát kifogó Budafok után a 3. negyed hajrájában még sikerült kiegyenlíteni, ám e negyed utolsó másfél, valamint a záró etap első 5 percében összeadva 24-4-et repesztve eldöntötte a meccset a maga javára a Budafok.Budafok - BKG-Príma SE

104-82

(24-18, 30-25, 20-24, 30-15)

BMTE-csarnok, V.: Horváth A., Szalai, dr. Stánicz.

BKG: NAGY BE. 15/9, Nagy Bo. 11/3, Halász 4, BERGER 26, TANÁCS 14. Cs.: Reizer 2, Fekete, Kovács 7/3, Szeleczki, Ben-Kane, Kaluha 3/3, Püspök.

Mi várhattuk jobb hangulatban, ugyanakkor fáradtabban is az "újoncderbit", a tavaly még zöld csoportos, ám onnan feljutó két csapat csatáját. Egy nappal az után, hogy a Budafok helytállt, de kikapott a MAFC otthonában, mi hosszabbítás után legyőztük a Honvédot. 

Kiegyenlített játékkal, váltott vezetéssel indult a találkozó, az első percekben két magas emberünk, Seth és Ati vitte széles vállain a csapatot. A szakasz második felében, ha szűken is, de a hazaiak vezettek, akik a negyed végén 6-tal elléptek. 

A második etap elején váltva estek a kosarak, Benji megszerezte csapatunk első tripláját. A szakasz közepén "megálltunk" támadásban, egy 7-1-gyel 10 pont fölé növelte előnyét a Budafok. Nagyon kellett Soma triplája, de sajnos kisvártatva visszakaptuk a hármast, állandósult ellenfelünk 10 pont körüli előnye. A félidő hajrájában Benji és Seth próbálta versenyben tartani a csapatot. Kaluha Csabi és a nála vagy 2 fejjel magasabb, s legalább 30 kilóval nehezebb Horváth Marci "akaszkodtak össze" - egy-egy technikaiért. Szünetben a jól dobó, az első féliőben 6 triplát beemelő hazaiak 11 ponttal vezettek. 

A második félidő elején váltva estek a kosarak, tartotta 10 pont körüli előnyét a hazai együttes. Csapatunkat továbbra is Benji és Seth tartotta versenyben, s a szakasz közepén egy 7-0-lal feljöttünk 2 pontra. Jött egy hazai találat, majd egy technikai, s ez utóbbit jól kihasználva Benji büntetőjével, valamint Kaluha Csabi triplájával ledolgoztuk a hátrányt. A felzárkózás a jelek szerint sokat kivett a srácokból, a szakasz 7-0-s budafoki rohammal, s a hazaiak 7 pontos vezetésével zárult. 

A 4. negyed elején lendületben maradt a Budafok, s közben Seth kapott technikait, hazai oldalon pedig az amúgy jól játszó Horváth kipontozódott, ám a szakasz első felét 17-4-re nyerve, 20 ponttal elléptek, s eldöntötték a meccset a maguk javára. Az oroszlányi bravúr és a Honvéd hosszabbításos legyőzése után a záró etapra elfogyott az erő, a végén frissebb hazai gárda legyőzte erejével elkészülő csapatunkat. 

B.L.

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsalad
Vissza a főoldalra