U11 - Felemás Forduló KarcagonSzokatlan időpontban, pénteken kora délután került sor az U11-es bajnokság 5-ik fordulójára Karcagon.Első mérkőzésünkön, a végig magas csoportokban játszó, remek játékerőt képviselő házigazda Karcag csapata ellen léptünk pályára.
Nem játszottunk még velük, ám nem voltak teljesen ismeretlenek számunkra, tudtuk, hogy egy fürge, több lábon álló, jól képzett, precíz csapat ellen fogunk játszani.
Sajnos az első negyedet, és a félidei büntetődobásokat leszámítva nem sok pozitívumot tudok a mérkőzéssel kapcsolatban mondani.
Nem kezdtünk rosszul, fej-fej mellett haladtak a csapatok az első etapban elég sokáig, de aztán elkezdtünk hibát-hibára halmozni, és már 6 pontos hátrányba is kerültünk a negyed végére.
Abban bíztam, hogy a második negyedben visszajövünk, akár a vezetést is átvehetjük, de a “lejtmenet” tovább folytatódott és félidőre már tetemes, bőven 10 pont fölötti hátrányban voltunk. Ezen picit tudtunk kozmetikázni a félidei büntetődobásokkal, így 10 pont körüli hátránnyal fordultunk.
Sajnos a második félidő abszolút a hazai csapatról szólt, a különbség egyre nőtt a felek között, és súlyos, majd 50 pontos vereséget szenvedtünk.

Nem volt kérdés, hogy a karcag jobb csapat, de sajnos a gyerekek is beletörődötten, igazán tűz nélkül játszottak. Sajnos kulcsemberünk Kristóf rosszul léte is fokozódott, valamint a vállára is elég csúnyán ráesett, ez sem sokat segített a helyzetünkön, és ez a pénteki rendezés, iskolából jövetel sem igazán jött be nekünk. Nem igazán voltak ráhangolódva a srácok a meccsre.

Karcag - BKG Ebes

81-33Jött is a fejmosás a második mérkőzés előtt, komolyabban elbeszélgettünk a szünetben.
És “láss csodát” a második mérkőzésre egy egészen más mentalitású ebesi csapat futott ki a parkettre. Második meccsünket, a Hadházi Farkasok I. csapata ellen játszottuk, és bőven volt miért visszavágni nekik, ugyanis a második fordulóban ők fektettek minket két vállra, méghozzá igen simán. Mint említettem, már a gyerekek pályára futása is teljesen más volt. Fel se dobták a labdát, már beszélgettek, segítettek egymásnak, a taktikáról folyt a diskurzus. Látszott hogy, szeretnék megmutatni, hogy az első meccsen nem az igazi arcukat mutatták! Nagyon jó volt ezt az elszántságot, és komolyságot látni a gyerekek arcán!

Aztán ahogy feldobták a labdát, az első támadás/védekezések után látszott… Ezt a meccset csak mi nyerhetjük meg. Fodor Szabi gyakorlatilag leradírozta ellenfelünk legjobb és legeredményesebb játékosát a pályáról, a legtöbbször még a labdát se tudták bedobni, mindent elcsent a kedvenc, fáradhatatlan “duracell nyuszink”. Emellett a támadásra is maradt ereje, szép kosarakkal, passzokkal vezette első ötösünket! A rosszulléttel, kűzdő Kristóf okos és energiatakarékos játékkal volt Szabi első számú “segítője” az első és harmadik negyedben.
A második negyedben, is mi diktáltuk a tempót itt a Balázs vezette ötös tovább növelte a különbséget. Ám a katasztrófális félidei büntetőzésünk után, mindössze 2 ponttal vezettünk a harmadik negyed kezdete előtt.
Ám ekkor, a szezon egyik legjobb játékát nyújtva, mindkét ötösünk rákapcsolt elől-hátul, és ellentmondást nem tűrve 31-10 re nyertük a második félidőt, esélyt sem adva a hadházi csapatnak!
Az említett trión kívül szeretném kiemelni Zsigát, és Szentmiklósi Kristófot, akik a rájuk eddig jellemző remek védőmunka mellett, végre támadásban is eredményesek voltak, és biztos kézzel, sok szép kosarat dobtak, hozzásegítve minket a tetemes előny kialakításához! Nagyon örültem a srácok eredményességének!
Ne feledkezzünk el, a pocsék első meccs után, feljavuló iker tornyainkról, Emilről, és Tomiról akik egyre magabiztosabb lepattanózással és eredményes palánk alatti munkával tolták csapatunk szekerét! Ismét, nagy segítségünkre volt, az egyre megbízhatóbb (extra)fiatal párosunk Nimi és Marci is. Sajnos a mérkőzést beárnyékolja az ismét stabilan játszó Enci sérülése, ami szerencsére kiderült nem olyan súlyos, mint féltünk tőle! Remélhetőleg a következő fordulókon már részt is tud venni, szükség van Rá a nagy márciusi hajtásban!

A mérkőzés maradandó pillanata volt még, a rendkívül szívós védekezést produkáló Barni “cseréje”, akit le kellett cserélnünk, ugyanis kiesett a foga a mérkőzés kellős közepén! Szerencsére, nem egy ütéstől, hanem csak egy mozgó tejfogról volt szó 🙂

BKG-DSE Ebes - Hadházi Farkasok I.

61-38

A forduló legnagyobb tanulsága, hogy nem szerencsés iskolából kosármeccsre menni. A legnagyobb siker, pedig egyértelműen az, hogy az egész csapat  megújúlt és egyben volt az első mérkőzés után! Öröm látni, hogy egyre egységesebbek a srácok, és egyre inkább CSAPAT-ot alkotnak! 🙂

Sz.J.Vissza a főoldalra