Másodszor is legyőztük a tavalyi döntőstKüzdelmes találkozón a második negyed elején bemutatott 10-0 után már végig vezetve az őszi idegenbeli siker után itthon is legyőztük a piros csoport tavalyi döntősét, a Vasast. Bár az önmagunkhoz képest igen gyenge (‪8/20‬, 40%) büntetőzésünkkel alaposan megnehezítettük saját dolgunkat, csak "legyűrtűk" a végig szívósan küzdő riválisunkat.BKG Príma SE - Vasas Akadémia

80-73

(19-21, 22-14, 16-14, 23-24)

Szigetszentmiklós, NB I B. V.: Jurák, Varga, Vadász. 

BKG: Nagy Be. 5/3 NAGY BO. 12/6, Halász 6/3, BERGER 30/6, TANÁCS 12. Cs.: Kovács 3, Reizer 3, Szeleczki 2, Fekete, KALUHA 6/6, Ben-Kane, Püspök.

Bobi duplájával mi szereztük meg az vezetést, majd a vendégek egyenlítő találata után Benji szerzett okos duplát, kár, hogy dörzsöltségét nem tudta pontra váltani, azaz kihagyta a bónuszt. Ati pozíciójátékból dobott kosaraival tartottuk az előnyt, majd Bobi hármasa után 11-4-es vezetésünket mutatta az eredményjelző. 

Az ígéretes kezdés után a szakasz közepén megtört a lendület, eladott labdáinkból indulva Moravcsik vezérletével ellenfelünk egy 7-0-lal gyorsan ledolgozta hátrányát. A szakasz második felében Ati és a 2+1-es akcióval jelentkező Seh tett róla, hogy ne forduljon a kocka, ám a szakasz végén ellenfelünk villámgyorsan ment át védekezésből támadásba, s többször is leindítva csapatunkat egy 6-0-lal fordított. 

Ahogy a meccs, a 2. etap is Bobi ügyes duplájával kezdődött. Kicsit csapkodó lett a játék, védekezésben sikerült labdákat szerezni s a közelről erőlködő Seth hármasával visszavettük a vezetést. Ez megnyugtatta légiósunkat, rendezetlen védelem ellen pedig Benji "vágott" triplát, sikerült egy szédületes 10-0-s 2 és fél percet repesztve indítani a szakaszt - időt is kért a Vasas. Utána ugyan megszerezte negyedbeli első pontjait ellenfelünk, ám Benji betörés után ügyesen hozta helyzetbe Sethet, aki hatalmasat zsákolt. A szakasz közepén sajnos túlpörögtünk, s ez eladott labdákhoz vezetett, ellenfelünk ezeket kihasználva egy 8-0-lal csaknem ledolgozta hátrányát, hosszabb kosárcsendünknek Ati vetett véget. Úgy tűnt, átlendültünk a holtponton, testvéri munkamegosztás révén növeltük az előnyt, Benji labdát, passzából Bobi pedig triplát szerzett.

A félidő végén a szellemes alapvonali bedobás kombinációból eredményes, majd egyik bünetőjét értékesítő Roli révén tartottuk az előnyt, 6 pontos vezetéssel fordulhattunk. 

A másdodik félidő Seth két kosarával indult, nem egészen 1 perc elteltével időt is kért ellenfelünk. Volt esély tovább növelni az előnyt, ám ez nem sikerült, a túloldaon Katona mutatott be 4 pontos (tripla plusz büntető) akciót. Bobi, majd Ati tett róla, hogy ne közelítsen jobban ellenfelünk, majd ez utóbbi egy támadó hiba formájában begyűjtötte 4. személyijét. Természetesen nem adta olcsón a bőrét ellenfelünk, amely a szakasz közepén, hullámvölgyünket kihasználva egy 6-0-lal 4 pontra jött föl. Nagyon kellett Seth kosara, ismételten kár volt a kimaradt bónuszért. Utána azonban Halász Ákos, majd Kaluha Csabi egy-egy triplája bőven kárpótolt minket a kimaradt büntetőkért, 12 pontosra nőtt előnyünk. A szakasz végén pontatlanokká váltunk támadásban, de 8 pont így is maradt az előnyből a záró etap előtt. 

Ez egy szépen tiszta helyzetig játszott akciónk végén Seth hármasával indult, s újfent 10 pont fölé nőtt az előny, majd következő akciónknál Soma és Seth is 2-2 ízben szedte vissza a lepattanót, s utóbbi végül be is talált. Szele is villant, tartottuk 10 pont körüli előnyünket, ellenfelünknél Csík lépett elő vezérré, ráadásul Ákos ellen - színészkedésért, ami azért megkérdőjelezhető- igen szigorúan technikait ítéltek a játékvezetők. Feljött 5 pontra a szívósan küzdő Vasas - időt kértünk. Ekkor szerezte meg első pontjait a már 7 pattanónál tartó Soma, a bónuszt ekkor sem sikerüt pontra váltani - rendesen nehezítettük saját dolgunkat a sok kihagyott büntetővel. Magas szerkezetben játszva próbáltuk bejuttatni a labdát a palánk alá, ellenfelünk viszont gyorsította a játékot, tartottuk 5 pont körüli előnyünket. A végjátékhoz közeledve gyors és szellemes támadás végén Ati átadását Seth váltotta pontokra, majd a "feladó" kipontozódott. A 39. perc végén Csabi minden rutinját és dobókészségét összesedve a támadóidő utolsó pillanatában emelt 8 méterről egy "gyilkos" hármast. A végjátékban a vendégek talán látva harmatos büntetőzésünket sűrűn szabálytalankodtak, de a végén Seth azért csak beemelt 4-ből hármat a vonalról, így megnyertük a küzdelmes mérkőzést.

B.L.

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsalad Vissza a főoldalra