U11 - BKG Ebes - 7. forduló - Dupla DiadalAz U11-es bajnokság 7. fordulójában hazai környezetben fogadtuk a Nyíregyháza Blue Sharks gárdáját illetve régi ismerőseinket a Hadházi Farkasok I. számú csapatát.BKGDSE-Ebes - Nyíregyházi Kék Cápák

63-52

Első meccsünket a számunkra ismeretlen nyíregyházi csapat ellen játszottuk. Ismeretlen ellenfél ellen mindig nehezebb játszani, nem tudtuk, hogy mire és kikre készüljünk. A bemelegítésnél látszott, hogy egy jól képzett, vagány ellenfél ellen fogunk pályára lépni, és hogy az alsóbb csoportokba jutásuk a „lecsúszás” kategóriájába tartozik.

Nem kezdődött jól a mérkőzés, az ellenfél pontos vagány játékára mi berezelve, kapkodva pontatlanul reagáltunk, így hamar 2-10-t mutatott az eredményjelző. Időkérés alatt sikerült kicsit felrázni a srácokat, összekapni magunkat. Sőt, oly annyira sikerült elhinni, hogy van keresnivalónk, hogy még ebben a negyedben visszajöttünk 1-2 labdás meccsbe. Szabi remekül lassította és szívta ellenfelünk csapatkapitányának a vérét, a kezdeti lendület után. E mellett támadásban is megbízhatóan, ponterősen teljesített. Remekül egészítette ki őt Zsiga, aki először mutatta meg a többieknek, hogy lehet vagányul játszani az elsőre félelmetesnek tűnő ellenfél ellen, remekül bontotta a védelmet, jól osztogatott és biztos kezekben volt nála a labda. Magas poszton Emil játszott remekül! Harcosan lepattanózott, az első pár elszúrt dobás után pedig magabiztosan, és eredményesen volt a pontjaink első számú felelőse ebben az etapban, oroszlánrészt vállalva a hátrányunk ledolgozásában! Hédi és Barna ismét remekül figyelmesen védekeztek ellenfelünk húzóemberein! Ebben a negyedben Kristóf, a bedobásaival volt leginkább a csapat javára…de róla majd később.
A második negyedben Balázs kezében volt a karmesteri pálca, ő felelt a pontjaink nagy részéért ekkor. Balázst remekül egészítette ki Szentmiklósi Kristóf, aki fiatalabbként ismét megbízható és nagyon biztató teljesítményt nyújtott! Enci szinte minden bedobása gólpassz volt, remekül találta meg a többieket a labdákkal. Kiemelendő még Enci parádés védekezése és lepattanózása, nem egyszer nagy hátrányból indulva érte utól a támadót és kényszerítette nehéz dobásra, gyakran a lepattanót is ő tudta össze szedni az urak gyűrűjében! Abszolút példamutató, és követendő volt ez a produkció tőle! Tomi a már szokásosnak mondható mestermunkát hozta le védekezésben, ellenfelünk legmagasabb és legfizikálisabb embere ellen. „Zsákolásokkal” felérő blokkokat osztott ki az egész meccs folyamán, élmény volt nézni! Szerencsére keményedik Tomi, és egyre több lepattanóba kapaszkodik bele ellenállhatatlanul, amire nagy szükségünk van, hisz még mindig a csapat lepattanózása számít egyik gyenge pontunknak.
A félidei büntetőket, valószínűleg a szezon során ezen a meccsen dobtuk 2 vagy 3 kimaradt büntetőnk volt csak. Ennek köszönhetően már néhány pontos előnnyel kezdtük a második félidőt.

A második félidőben már végképp mi diktáltuk a tempót, főleg a mi akartunk érvényesült. A harmadik negyed pedig , a már említett Szombati Kristófról szólt! Ismét előhúzta a már tőle néhányszor látott „ Szuper-Kristófot” és szinte egymaga eldöntötte a mérkőzést ebben a negyedben. Amikor hozzá került a labda, gyakorlatilag be is lehetett írni a 2 pontot a csapatunkak. Ellenállhatatlanul játszott, az egész teremnek leesett az álla ezt a parádés teljesítményt látva. Társai remek védekezéssel, és bátor játékkal egészítették ki Kris teljesítményét, így nem lehetett teljesen „one-man-show”-ról beszélni!
Az utolsó negyedben sikerült tartani a különbséget, nem tudtak közelebb kerülni hozzánk vendégeink, ebben a negyedben kiváló védekezést produkáltak a gyerekek, támadásban pedig hozták azt amit tudnak, így nem forgott veszélyben a siker!
Szeretném még kiemelni, a csereként beállt fiatalokat, Bálintot, Marcit és Nimit! Mind a hárman remekül töltötték be a szerepüket, bátran és vagányan szálltak be a játékba és erősségei voltak a csapatnak! Meccsről meccsre bátrabbak, magabiztosabbak, ez szemmel látható! Nagy öröm számomra, hogy mindenki hozzá tud tenni a csapat teljesítményéhez és egy sok lábon álló, kemény hajtós csapatot alkotnak a gyerekek!
Ezen a meccsen egy igazán jó Nyíregyházát vertünk meg! Sőt, úgy gondolom, a Karcag mellett ők voltak a legjobb csapat akikkel idén játszottunk U11-ben! Szóval ez egy nagy győzelem volt az életünkben!


Hajdúhadházi Farkasok I. - BKGDSE-Ebes

42-62

Második mérkőzésünket, egy meccsnyi pihenő után a Hadház ellen játszottuk.

Bár legutóbb nagyon simán vertük meg őket, és az előző ellenfelünk a Nyíregyháza is a második félidőben nagy különbséggel nyert ellenük, tudtuk hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hisz a Farkasok egy kemény, szívós, kellemetlen ellenfél!

A mérkőzést végül 20 ponttal nyertük meg, a különbséget fokozatosan szépen kiépítve.
Ezen a meccsen több cserével, a csapatot és a szerepeket többet forgatva játszottunk. Ha az előző meccsen ki lehet emelni a becserélt játékosok teljesítményét, akkor ez erre a meccsre hatványozottan igaz! Bálint, Marci és Nimi is remekül szállt be, szereztek kosarat (ha más nem, büntetőből) és rendkívül aktívan használták ki a több játékidőt.
Kiemelendő ezen a meccsen Szabi és Tomi közös védekezése az ellenfél jól ismert kulcsemberén. Mezőnyben Szabi, a palánk alatt Tomi nehezítette meg életét. Szabi nem egyszer csente el a már védjegyévé váló megmozdulásaival a labdát, Tomi pedig többször is „földrengés erejű” blokkokkal akadályozta a kosárszerzésben! Vagányak voltak a srácok nagyon! Ráadásul mind a ketten, támadásban is eredményesebbek voltak, mint az első meccsen, szép kosarakat szereztek. Nagyon szépen megoszlottak a pontok ezen a mérkőzésen is, Balázs mellett Emil, Szabi, a két Kristóf és Zsiga is különösen veszélyes volt, és szereztek szép kosarakat!
Végig vezetve, a különbséget folyamatosan növelve sikerült nyernünk úgy, hogy a kiadott taktikai feladatokat szépen végre hajtották a gyerekek. Mindenki aktívan, hajtósan védekezett, aminek meg is lett az eredménye! Tudtunk új szerepeket is kiosztani más-más játékosokra, ami nagyon nagyon hasznos a jövőre nézve.


Öröm számomra a javuló lepattanózás, hogy magas embereink (Tomi és Emil) kezdik érezni, hogy hogyan is kell ezt csinálni, egyre bátrabbak keményebbek és tudatosabbak. Enci a játék ezen szegmensében abszolút élen jár továbbra is! Ezeknek ellenére úgy gondolom, még mindig sok javítani való van ezen a fronton, mindenkinek ki kell vennie a részét a támadó és védő lepattanózásból, és a gyorsindításos, lerohanásos védekezésből is! 

Ami nagy pozitívum még, hogy a jövőre is U11-es korosztályú játékosaink (Emil, Bálint, Nimi, Szentmiklósi Kris és Marci), milyen szépen fejlődnek, milyen megbízhatóak és lehet látni, hogy a következő évi U11-es csapatnak is meglesznek a tapasztalt, kulcsemberei.

Nagyon izgalmas utolsó forduló vár ránk Május 5-én Nyíregyházán, ahol két, általunk már legyőzött (ugyanakkor vereséget is szenvedtünk tőlük 1-1x) csapattal fogunk találkozni. Két győzelem esetén pedig feltehetnénk a koronát az idei bajnokságra, elérve az idei legmagasabb „B” csoportunkat! Készülünk, hajtunk hogy, megtörténjen a „csoda”!

Köszönjük szépen, a sok velünk tartó szülőnek-rokonnak a szurkolást és a reggeli buszos „baleset” gyors és rugalmas kezelését és segítségét! Valamint külön az Emil Szülőknek a pizzát, a két meccs között! Köszönjük még a lehetőséget a klubnak, hogy ismét lehetőségünk volt hazai pályán fordulót játszani!

Hajrá Batyi! Hajrá Ebes!

Sz.J.Vissza a főoldalra