U11 & U12 - Záró fordulók, nem jöhet össze minden...Április utolsó, illetve május első hétvégéjén kerültek megrendezésre az U12 és U11-es bajnokság záró fordulói. A négy mérkőzésből nem titkoltan 3 győzelmet szerettünk volna behúzni, ez sajnos nem sikerült…U12:

Először az U12 záró forduló várt ránk, ahol A DKA B csapatának szerettünk volna visszavágni az előző összecsapásunk során elszenvedett 3 pontos vereségért.
Röviden tömören, a szezon egyik legrosszabb produkciójával szenvedtünk sima 20+ pontos vereséget.
Az első negyedben megvoltak a helyzeteink egy komoly előny kialakítására, de sajnos az óceánba se nagyon tudtunk betalálni. Így 2 pontos hazai vezetéssel, következett a második negyed, ahol ellenfelünk remekül használta ki a magassági fölényét és léptek el félidőre már 20 ponttal.
A második félidőben igyekeztünk rendezni a sorokat, belenyúltunk az ötöseinkbe, hogy kedvezőbb matchup-okat alakítsunk ki. Ennek meg is lett az eredménye, hisz a második félidőben sikerült egy egál félidőt játszani.
Sajnos botrányos dobóformát mutattunk ezen a mérkőzésen. Ezt tarkította a szezon eleje óta nem tapasztal mennyiségű eladott labda, lépés hiba minden ami kimeríti ezt a kategoriát. Védekezésben is csak rövid időszakokra sikerült felpörögni, lepattanózásunk vérszegény volt, a szabad labdákra nem haraptunk sajnos megérdemelten szenvedtünk vereséget.
Ezen a mérkőzésen Enci harcosságát lehet kiemelni, aki sokszor egyedüliként vette fel a kesztyűt az ellenfél legponterősebb, legmagasabb játékosa ellen, illetve Kendét, aki példamutató magatartással viselkedett a meccs végi „balhésabb” pillanatokban.

A második mérkőzésen a szintén ismerős „Nagy Karcag” volt az ellenfelünk. A bajnokság második fordulójában megsemmisítő majd 100pontos vereséget szenvedtünk tőlük, így nem mi számítottunk esélyesnek ezen a találkozón. A találkozóval kapcsolatban vegyes benyomásaim vannak. Természetesen kikaptunk 60+ ponttal, de a játék képe másabb volt. Többen vagányan ügyesen felvették a kesztyűt az A-csoportot is megjárt ellenfelünk ellen, és méltó ellenfelek voltunk.
Sajnos az előző meccsen tapasztalt pontatlanságok, és helyzetkihasználás megpecsételte a sorsunkat, hisz hiába voltak többször szép támadásain, ezt a sportot kosárra játszák…
Ami pozitívum, hogy a 100pontos különbség nagyon messze volt (főleg a játék képe alapján.) Kiemelném Kendét, aki a mezőny egyik legjobbja volt mindkét csapatot nézve ezen a meccsen, remekül hajtott, elől-hátul és remekül vette fel a kesztyűt éppen aktuális ellenfele ellen! Csak így tovább! Illetve Zsigát, akit egész meccsen az ellenfél legjobb „kis embere” fogott, mégis kevés hibával , megbízhatóan tette a dolgát és jó helyen volt nála a labda. Az ilyen mérkőzéseken nagyon sokat lehet fejlődni!

Sajnálom hogy, ilyen produkcióval zártuk az amúgy nagyon szép, és nagyon sikeres évet, de biztosan bekavart hogy, a tavaszi szünet miatt kevés edzés volt közvetlen a forduló előtt, és többen is betegséggel, kisebb sérülésekkel kűzdöttek.


U11:

Egy héttel később, Nyíregyházára látogattunk, hogy lezárjuk az U11-es szezonunkat is. A tét nagy volt, hisz 2 győzelem esetén az összesített B-csoportba kerültünk volna ami azt hiszem parádés lezárása lehetett volna a szezonunknak.
Két ismerős ellenféllel találkoztunk a Nyíregyházi sportcentrum B csapatával, illetve az ACS Wildcats Baia Mare II csapatával is találoztunk már a bajnokság során kétszer. Mindkét ellenfél ellen 1-1 győzelem-vereség volt a mérlegünk, szóval reális esélyeink voltak a torna győzelemre.

Előszőr a nyíregyi fiúk ellen játszottuk. Ellenfelünk a 2 középső negyedben, remek dobóformával rukkoltak elő, és ennek köszönhetően megnyerték a mérkőzést ellenünk. Ránk sajnos az előző heti forma volt jellemző, rengeteg kihagyott helyzet, vérszegény lepattanózás … Sok lépéshiba megindulásnál… megállásnál. Egy jó ellenfél ellen, ez sajnos nem fér bele. Ráadásul többen bátortalanul, nyűgösen játszottak, ami szintén nem fért bele motivált ellenfeleink ellen. Nem tudtuk kihasználni a magassági fölényünket, nem voltunk elég kemények, határozottak se támadásban se védekezésben.
Talán csak Hédit lehetne ezen a mérkőzésen kiemelni, aki ismét bizonyította hogy, a szezon utolsó harmadára nélközhetetlen tagja lett csapatunknak, és az ellenfél egyik legveszélyesebb játékosán végzett remek munkát (egy pár perces rövidzárlat kivételével).

A második mérkőzés előtt, leültünk a gyerekekkel egy kis megbeszélésre. Össze kellett szedni a gondolatainkat, beszélni kellett a problémákról, a kijavítandó dolgokról, hisz nagyon szerettük volna megnyerni a második mérkőzést az erdélyi csapat ellen.

Nagyon jól indult a mérkőzés, szívós védekezéssel, sok szerzett labdával már 8-0ra is vezettünk.
Várható volt, hogy előbb-utóbb ellenfelünk is „megérkezik” a mérkőzésbe, a negyed végére már csak 4 ponttal vezettünk. A második negyedben is többnyire mi irányítottunk, így félidőben 7 ponttal, a büntető dobásokat követően pedig 6 ponttal vezettünk. A harmadik negyedben nem esett sok kosár, de azokat legalább mi szereztük, így Szabi és Emil kosarai révén már 10 pontos ebesi előnyt mutatott az eredményjelző a harmadik etap végén.
A negyedik negyedben is mi irányítottunk, végig vezettünk 10pont feletti előnyt építettünk ki amit bőven meg is tudtunk tartani a mérkőzés végéig. A pontfelelősök Balázs és a szezon legjobb meccsét játszó, szép kosarakat szerző Barni voltak. Védekezésbe megemberelte magát Tomi is, és a rá jellemző hatalmas blokkokkal keserítette ellenfeleink életét, akiknek a meccs végén volt még pár sikeres helyzetük, amikor már gyakorlatilag megvolt a mérkőzés győztese.

Helyenként szép, és összeszedettebb játékkal sikerült egy győzelmet bezsebelni, és így jobb szájízzel zárni ezt a remek szezont, ahol a legalsó csoportot is megjárva kűzdöttük fel magunkat ilyen magasságba. Egy alapos nyári munkával, nagyon sikeres U12-es bajnokság várhat jövőre erre a gárdára! Mindent megteszünk érte!

Köszönjük a szülőknek, az egész éves szurkolást, támogatást és segítséget!
Köszönjük a BKG-nak a sok segítséget, és a lehetőséget hogy, így együtt tudjon fejlődni a kis csapatunk!
Jövőre folytatjuk!

Sz.J.Vissza a főoldalra