Nagy hajrá, szép győzelem, értékes 6. helyEllentétes félidőket hozott a Honvéd elleni, 5. helyért rendezett párharc visszavágója. Az elején nagyon "elengedtük" ellenfelünket, volt már 10 pont fölötti is a hátrányunk, s a szünetben 10 ponttal "mentek”. A nagy dobópárbajt hozó 3 szakaszt követően a záró etap közepén egy remek sorozattal fordítottunk, és nagyot küzdve sikerült megnyerni az évad utolsó mérkőzését.BKG Príma SE - Bp. Honvéd

91-86

(14-18, 19-25, 26-24, 32-19)

Szigetszentmiklós, az 5. helyért, 2. mérkőzés.

BKG: NAGY BE. 17/15., NAGY BO. 27/18, Nagy S., BERGER 14/3, Reizer 6. Cs.: SZELECZKI 9, Kovács 6/3, Kaluha 2, Püspök 2, Ben-Kane 2, SZÜK 6.

4-0-lal kezdett a 25 pontos előnnyel érkező Honvéd, amikor Benji megszerezte első pontjainkat. Több labdát is eladtunk, 9-2-re ellépett ellenfelünk, amikor Bobi "jelentkezett be" egy hármassal. Elég sok volt a pontatlanság mind a két oldalon, apránként azért közelítettünk ellenfelünköz, a negyed hajrájában Benji hármasával 2 pontra zárkóztunk föl. A negyed végén 4 ponttal "ment" ellenfelünk. 

A második negyedet 7-1-gyel kezdve 10 ponttal elhúzott a Honvéd. Gyengén dobtunk, a szakasz első felében nem sikerült mezőnykosarat szerezni, a szakasz közepén 16 ponttal vezetett ellenfelünk, Benji gyakorlatilag egymaga próbálta versenyben tartani a csapatot. A negyed hajrájában Soma egy, Bobi pedig 2 triplát emelt be, 10 pontos vendég előnnyel fordultak a csapatok. 

Benji újabb triplájával kezdődött a 2. félidő. Nagy dobópárbaj alakult ki, amelyben váltva estek a kosarak. Csapatunkból Bobi, Benji és Szele volt a legaktívabb, Sethnek ekkor nem nagyon ment. A 3. etap közepén sikerült 6 pontra megközelíteni a Honvédot, a záró szakasz előtt 8 ponttal vezettek a vendégek. 

A 4. negyedet 5-0-lal kezdve 3-rafeljöttünk. Seth is meg-megvillant, tapadtunk a Honvédra, sőt a szakasz közepén a magára találó légiósunk, valamint az ügyesen beszálló fiatal játékosunk Szük Zsombor vezette szédületes 12-0-lal fordítottunk, s 6 ponttal elléptünk. A hajrában fokozta az izgalmakat, hogy egy a Horváth Ákos javára megítélt szabályalanságunk után technikait is kaptunk, s a rutinos kosaras értékesítette a büntetőket, megfelezve a Honvéd hátrányát. A végjátékban Szük újabb fontos kosarat szerzett, s végül a remek utolsó negyednek köszönhetően győzelemmel zártuk a szezont és újoncként a 6. helyen végeztünk. 

B.L.

#PrimaBasket 🐏#RamCity #basketball 🏀#Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsaladVissza a főoldalra