Új arcok a fedélzeten IV.A legújabb “harcos a légióban” egy elfeledett tehetség, aki pályafutása elején még korosztályos bajnok volt a Vasas színeiben serdülőként.A 1999-ben született, 199 cm magas bedobó meghatározó tagja volt a Medikus Kupán szereplő egyetemi gárdának, s az egész mezőnyből kitűnt, vele beszélgettünk.

- Miért pont a BKG PRIMA Akadémiát választottad?

J.Á.: Debrecenben voltam a Medikus kupán, ahol akkor még nem tudtam, de Guszti is ott volt. Később beszéltünk telefonon és megnyugtatott, hogy lehet párhuzamosan orvosira járni és magas szinten kosárlabdázni és ő ezt figyelembe is fogja venni. Szerencsémre az edzések közel lesznek, így össze tudom majd egyeztetni a tanulással azokat s nem megy majd el egy fél nap az utazással. Emellett rendkívül szimpatikus a csapat és nagyon profin áll hozzá mindenki a kosárlabdához. 

- Milyen céljaid vannak a csapattal?

J.Á.: A csapatban mindenkinek ugyanaz a célja, minél jobb kosárlabdázó szeretne lenni mindenki. Úgy gondolom, hogy egy ilyen közegben én is nagyon sokat fogok tudni fejlődni és igyekszem majd kihozni magamból a maximumot. Úgy érzem, hogy néhény jó egyéni teljesítménnyel megfűszerezve az évet, akár komoly esélyesek lehetünk a bajnoki címre is, s ennek a célnak az elérése érdekében én is igyekszem segíteni a csapatot. 

- Milyen elvárásaid vannak magaddal szemben? 

J.Á.: Korábban nem játszottam még ilyen magas szinten, ezért úgy érzem, hogy a játékom elég nyers, sokat kellene rajta finomítani, stabilizálni. Ezalatt gondolok a labdakezelésre, a konzisztens dobóformára, a megfelelő döntéshozatalra... Szeretnék fejlődni a labda nélküli mozgásban, illetve a fizikai állapotomon is szeretnék javítani (erősödni, nagyobbat ugrani, nagyobbakat zsákolni).

- Miért választottad a 29-es mezszámot?

J.Á.: Azért választottam a 29-es mezszámot, mert az első három opcióm már foglalt volt. Ez a szám volt a következő a sorban, amihez érzelmileg is kötődöm, mivel a húgomnak ekkor van a születésnapja. 

- Mit tervezel a nyárra?

J.Á.: Sikeresen befejeztem a vizsgaidőszakot, szóval így jobban tudok fókuszálni az edzésre. Július elején kezdem az edzéseket. Heti öt konditerem mellett, ahogy a terem rendelkezésemre áll megyek dobni és a csapattól kapott dobóprogramot is “ledobom”. 


Árpi, üdvözlünk a klubnál és sok sikert kívánunk a következő szezonhoz!


#PrimaBasket 🐏#RamCity #basketball 🏀#Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsalad Vissza a főoldalra