Teljes a keretA két hét múlva kezdődő edzőtáborba már igyekszik teljes kerettel utazni felnőtt csapatunk.A 2019/2020-as szezonba egy megújult játékoskerettel fogunk belevágni. Az előző bajnoki kiírás végén Tanács Attilától búcsúzott a kosarasok világa, hiszen hosszú és sikeres pályafutása után szögre akasztotta a cipőjét. Fiatal játékosunk Ben-Kane David úgy döntött, hogy a magánéleti elfoglaltságai miatt egy új perspektívába helyezi a játékot és a B33-as csapat oszlopos tagja lesz. Kovács Soma egy visszautasíthatatlan lehetőséget kapot és élt is vele s a Budafok csapatához igazolt.

Vannak azonban érkezők is, akikről már korábban beszámoltunk, itt csak megemlítjük őket: Meleg Károly, Béres Nándor, Hegedűs Attila, Jankó Árpád, Nick Allen.

A Zsíros Tibor Akadémiával történő együttműködésünknek köszönhetően továbbra is számíthatunk ifjú titánjainkra: Fekete Bálint, Nagy Simon, Püspök Bertalan. 

A tavalyi csapat gerince azonban megmarad, velük beszélgettünk egy kicsit. 

- Először a tavaly még fiatalnak számító Halász Ákost kérdeztük meg, hogy hogyan is érzi magát most, hiszen a tavalyi szezont egy sajnálatos sérülés miatt korábban befejezte. 

- H.Á.: Igen, sajnos előbb kellett befejeznem a szezont a sérülés miatt, de most már  teljesen egészségesnek mondhatom magam. Úgy érzem, hogy a következő szezon kezdésére megint úgy tudok majd a pályára lépni ahogyan eddig. Azóta a sérült lábammal dolgozom és szeretném minél hamarabb még jobb állapotban tudni, mint amilyen volt, de ehhez az augusztusi edzések is sokat hozzá fognak tenni.

- Két belső emberünkkel folytatjuk a sort, Szeleczki Istvánt megkérdeztük arról, hogy hogyan tervezi a nyarát?

- Sz.I.: A nyáron a munka mellett a tanulásra fogok nagy hangsúlyt fektetni. Augusztus elején lesz egy fontos szakmai vizsgám, amit szeretnék sikerrel venni. Természetesen emellett a kosárlabdára is figyelek majd, igyekszem fenntartani és fejleszteni az erőnlétemet, főleg konditermi edzésekkel. 

- Illetve Reizer Rolandot faggattuk arról, hogy hogyan próbálja meg fenntartani illetve fejleszteni a fizikai állapotát?

- R.R.: A nyár legfőbb célja számomra az izomfejlesztés és tömegnövelés, ennek érdekében rendszeresen járok konditerembe, szinte már beköltöztem oda. Emellett próbálok odafigyelni az étkezésre, igyekszem változatosan táplálkozni és figyelmet fordítok arra is, hogy meglegyen az elegendő fehérje, szénhidrát, kalória és vitamin az ételekben. 

- A rutinos hátvédünket, Nagy Benedeket kérdeztük arról, hogy mit gondol az érkező játékosokról és szerinte hogyan fognak beilleszkedni a csapatba?

- N.Be.: Úgy gondolom, hogy minden érkező sokat fog tudni segíteni a csapatnak a közös cél érdekében. Egyelőre keveset találkoztam az új emberekkel, de nem hiszem, hogy probléma lenne a beilleszkedéssel, illetve próbálunk majd segíteni, hogy ez minél gördülékenyebben és gyorsabban menjen. 

- Végül, de nem utolsó sorban a csapatunk kapitányát, Nagy Botondot kérdeztük arról, hogy ugyan még korai a kérdés, de mégis milyen célokkal vág neki a csapat a 2019/2020-as bajnoki évadnak?

- N.Bo.: A játékoskeretünk eléggé átalakult a tavalyi évhez képest, de a célok nem változtak. A csapat nevében mondhatom, hogy szeretnénk minden mérkőzést megnyerni, amin pályára lépünk, mind a bajnokságban, mind a kupában, de ehhez nem is lehet máshogy hozzáállni. Személyszerint én szeretnék dupla győzelmet aratni és úgy hiszem, hogy erre megvan minden esélyünk.

Nem esett még szó Kaluha Csabáról, aki a csapat szíve, lelke volt a tavalyi évben. Ő annyit kért a klubtól, hogy a nyári időszakban egy picit hadd regenerálódjon és majd a nyár végén visszatérünk a fennmaradó kérdésekre.

Továbbá klubunknak még akad a tarsolyában egy tehetséges jétékos, akire mindenképpen számítunk a jövőben.

#PrimaBasket 🐏#RamCity #basketball 🏀#Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsalad Vissza a főoldalra