U14 - Vissza a győzelmek útjára!Hosszú pihenő után lépett újra pályára a BKG-Príma Akadémia Hajdú U14/A csapata, az országos serdülő bajnokság, regionális szakaszának első 2020-as fordulójában.Sajnos 2019 utolsó fordulója, nem sikerült jól, hisz nem tudtunk külöböző igazolt és igazolatlan hiányzók miatt elegen kiállni Jászberényben, így automatikusan visszacsúsztunk egy lentebbi csoportba. Bár játékunk így is sok, biztató dolgot mutatott, és többen kimondottan éltek a több játéklehetőséggel összességében szomorú eredményt hozott ez a forduló, így az új évben nem is lehetett más a cél, mint visszajutni a regionális B csoportba.

Bár egy igazolatlan hiányzónk, ismét lett… csapatunk nagyon elszánttal, sikerre éhesen és jó hangulatban indult meg a hosszú salgótarjáni túrára.

Első mérkőzésünkön, a házigazda Salgótarjáni KI csapatával mértük össze tudásunkat.

Nagyszerű, kreatív és önzetlen csapatjátékot bemutatva, minden negyedet megnyerve és végig dominálva sikerült két vállra fektetni vendéglátóinkat, nem volt kérdés hogy, melyik a jobb csapat. Bár védekezésben voltak, gyenébb pillanatok, így is több elkerülhető kosarat kaptunk, de ez ezen a mérkőzésen belefért, hisz sok szerzett labdával, jó lepattanózással és remek dobószázalékkal rukkoltunk elő.

Salgótarjáni KI -  BKG-Príma Akadémia Hajdú U14/A 109-31

legjobb dobóink: Koprity István: 30  , Peterman László: 28 , Krasznai Levente: 15 , Papp Róbert: 12 , Papp Kende/Kunkli Balázs: 8-8

A második mérkőzünkön, a B-csoportba való feljutásért a Debreceni KA/B csapata ellen játszottunk. Anno a bajnokság első fordulójában már találkoztunk a debreceni csapattal, akkor siman sikerült őket megverni, ám már az első meccsükön látszott, hogy nagyon sokat fejlődtek, és ügyesedtek a debreceni fiúk, így  igen komoly meccsre készültünk.

Aggodalmunk bejött, hisz amilyen ügyesen és pontosan játszottunk az első meccsen, ez a másodikon abszolúte nem így történt… görcsösen, pontatlan támadások, “álmos” védekezés és jóval gyengébb lepattanózás jellemzett minket. Élményszámba ment a kihagyott ziccereink száma, így egy domináns akár 20 pontos vezetés helyett, egy sovány 9 pontos vezetéssel tudtuk csak zárni a negyedet. Sajnos ez a tendencia a második negyedben sem változott, csak a szerencsénknek köszönhetjük hogy, ellenfelünk csak 7 pontra zárkózott fel.

Jött is a fejmosás féldiőben, a harmadik negyedben, pedig a legjobb játékot mutató fiúk azzal a feladattal mentek vissza a pályára, hogy elől hátul javulni kell, példát mutatva ezzel a kispadon maradt srácoknak, és megmutatva ezzel a győztes arcukat. Szerencsére számításunk bejött, az 5 fiú felszívta magát, valamint ellenfelünk is pontatlanabbul célzott, így sikerült rájuk erőltetni akaratunkat és komoly 30 pontos előnyt kialakítanunk. A negyedik negyedben ismét sokat cseréltünk, forgattuk a csapatot, ám a többiek nem tudták hozni azt a magabiztosságot amit a harmadik negyedben felépítettünk, és bár győzelmünk már nem forgott veszélyben, ellenfelünk viszonylag simán nyerte meg ezt a negyedet.

BKG-Príma Akadémia Hajdú U14/A - Debreceni KA/B 71-49

legjobb dóbóink: Koprity István: 33 ,  Kunkli Balázs: 16

Összességében örülünk, hogy sikerült mindkét meccset megnyerni, helyenként igen kreatív és érett csapatjátékkal. Sok biztató dolgot mutattak a fiúk, amire lehet építeni, azonban a védekezésen és többünknek a koncentráción igen sokat kell javítanunk, ha szeretnénk céljainkat elérni. Alig várjuk a B csoport megmérettetéseit, ahol szeretnénk jó játékot mutatva 2 mérkőzést nyerni, tovább robogni a győzelmek útján!Vissza a főoldalra