U14 – Jövünk „A”-csoport!!Február 15-én Nyíregyházán vendégeskedtünk az U14-es regionális bajnokság észak-keleti régiójának B csoportjában.Egy szép, és egy nyögvenyelős győzelmet hozó forduló után, vetettük magunkat bele a B csoport küzdelmeibe, ahol a jól ismert NYKK-Eötvös A csapata ellen kezdtünk, ráadásul ők voltak hazai pályán.

Néhány fordulóval ezelőtt, csonka csapattal sikerült egy nagyon szoros meccset játszani vendéglátóinkkal Jászberényben, ahol a nyíregyi fiúk győzedelmeskedtek.

Nagyon nehéz meccsre készültünk, de szerencsére nagyon jól sikerült a bemelegítés és a mérkőzés előtti taktikai és motivációs megbeszélés is!
Egy nagyon szoros első félidőt követően, a második félidő a miénk volt. A harmadik negyedben egy nagy 14-0-s futással már komlyabb előnyt építettünk ki, amit sikerült megtartani a mérkőzés végéig, sőt növelni is tudtuk azt.
A srácok, tartották magukat a megbeszéltekhez támadó és védő oldalon egyaránt. Nagyon fegyelmezetten, támadták a gyűrűt, mentek a támadó lepattanókért, amiből sok szép kosarat szereztek és nagyon sok faultot harcoltak ki.
Védekezésben pedig odafigyelve, precízen tették a dolgukat, szépen dolgoztak egyénileg és csapatként is, ez volt igazán a jó teljesítmény és a győzelem kulcsa.

Szép tudatos, és fegyelmezett játékkal sikerült kiváló vendéglátóinkat két vállra fektetni, igazi férfi munka volt!

NYKK-EÖTVÖS/A – BKG Prima Akadémia Hajdú U14A

66-83

Dobóink: 

Koprity István: 35 , Peterman László: 18 , Krasznai Levente: 8 Kunkli Balázs: 8 , Papp Kende: 6 Ádám Benjámin: 3 Szőlősi Lajos: 3, Papp Róbert: 1 , Gulácsi Zsombor: 1,

Második mérkőzésünket, a Debreceni KA DSI csapata ellen vívtuk az „A” csoportba való feljutásért.
A debreceni fiúk szép győzelmet arattak a MEAFC csapata ellen, így ismét egy igazán nehéz meccsre készültünk. A mérkőzés külön pikatériája volt, hogy a debreceni csapatot a mi edzőnk húga irányítja, így igazi „tesó-tusa” volt kilátásban.

Aggódtunk kicsit, hisz ezen mérkőzés előtt 2 meccsnyi szünetünk volt, és félő volt, hogy a sok szabadidő rossz hatással lesz ránk. Fásultság, elmacskásodás, lemerevedés stb… Ezek megelőzése érdekében, ismét tartottunk egy jó hangulatú megbeszélést majd időben elkezdtünk labda nélkül melegíteni, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljünk a mérkőzésre.
Nagy elánnal vetettük bele magunkat a meccsbe, vagányan határozottan játszva parádés 34 pontot szereztünk az első etapban, így komoly 14 pontos előnyt építettünk ki.

A második negyedben sikerült tovább növelni előnyünket, ekkor inkább a precíz védekezésünknek volt köszönhető, hisz 13 pontot engedtünk ebben a negyedben a remekül küzdő debreceni fiúknak.
A félidőre talán eldőlt a mérkőzés végkimenetele, ám a lendület és a kűzdeni akarás nem apadt, így sokat rotálva a csapatot, egy egál második félidőt produkáltunk, mindenki meg tudta mutatni tudását.

BKG Prima Akadémia Hajdú U14A - Debreceni KA DSI

95-73

Dobóink:
Koprity István: 39 , Szőllősi Lajos: 14, Peterman László: 11, Krasznai Levente 8, Kunkli Balázs: 7, Papp Kende: 7, Ádám Benjámin: 4, Papp Róbert: 3, Pethő-Tóth Ádám: 2

Összességében csak dicséret illeti a fiúkat. Mindkét mérkőzésen a megbeszélteket betartva, fegyelmezetten pontosan játszva elől-hátul gyűjtötték be a 2 győzelmet. És nagyon megérdemelten jutottunk fel az „A” csoportba, elérve ezzel előzetesen kitűzött célunkat!
Pisti abszolút vezére volt a csapatnak, a támadó oldal mellett most a védő oldalon is maximálisan kivette a részét! Balázs igazi mindenesként, fáradhatatlanul robotolva volt csapatunk szíve ismét! Lali és Laci nagyon szépen dolgoztak a palánkok alatt, stabilan gyűjtögették a fontos lepattanókat és kosarakat! Levi szinte minden poszton be volt vetve, és eredményes vagány játékkal rukkolt elő! Kende egyre jobban, és eredményesebben tartja kezében a staféta botot, egyre-egyre fontosabb és biztosabb tagja a csapatnak fiatalként, nem véletlen hogy rendre pályára lép a 3. negyed elején. Robi ismét hozta a sokoldalú játékát, ami most a befejezésekben csak részben nyilvánult meg, de védekezésben rengeteget tett hozzá, mindig ott volt ahol kellett! Benji végre koncentráltan játszva, jutott el szép helyzetekig, bátran pályán lehetett tartani! Zsombi, csak az első meccsen volt bevethető, ott ismét bizonyította milyen hasznos tagja a csapatnak, és alacsony emberként is lehet érvényesülni a nagyok között! Végül pedig Ádi és Roli, akik fiatalként legjobb fordulójukon vannak túl. Meglátszik rajtuk az edzésmunka. Ádi parádésan védekezett ellenfeleink irányítóin, sok eladott labdába hajszolta őket igazi férfimunka volt. Roli bár néha bealudt a labda nélküli védekezésbe, egy az egyben nagyon szépen dolgozott a labdavezetőn, kár a kimaradt dobásokért!

Hibák természetesen vannak, sok a kihagyott büntető, voltak nagyon fölösleges ki nem kényszerített eladott labdák, még mindig sok üres helyzetet hagyunk ki, de mindenképpen jó úton járunk! Folytani kell az edzéseket, nem szabad hiányozni és lesz keresni valónk az A csoportban is!
Gratula fiúk! csak így tovább!Vissza a főoldalra