Megvan a második!A párharc második derbijén is győzelmet arattunk!Budapesti Honvéd SE vs BKG-PRIMA Akadémia

60-77

(16-12, 14-16, 13-24, 17-25)

PRIMA: Armaghani 14, Nagy Be. 2, Buzás 7/3, Reizer 5, Nagy Bo. 34/21 cs.: Zsihla, Cooper 5, Opre, Nagy S. 1, Szeleczki 2, Halász 4, Szanyi 3/3.


Takács hármasával indult a találkozó. Bobi felelt rá egy középtávolival. Tanoh és Stefán is agresszívan kezdték a mérkőzést. Vezetésükkel megléptek a hazaiak. Csapatunk elég pontatlanul játszott és orra maradtak ki a dobások. Ármin próbálta tartani együttesünket. Stefán középtávolijával 16-7-re húztak el a hazaiak. A remekül beszálló Áki értékesített egy kettest. A negyed Bobi dudaszós hármasával ért véget, s 16-12-es eredménnyel.


A második felvonás egy újabb Áki találattal indult. A kisebb gólcsendet Tichov és Bobi mini harca törte meg - Tichov közeli, Bobi középtávoli, Tichov középtávoli, Bobi hármas, Tichov büntetők, Bobi középtávoli (24-21). Ezt követően büntető párbaj következett, amelyben sajnos párszor megremegtek a Kosok (27-24). Coop és Bobi kosaraival egy pontra zárkóztunk, de Kovács sikeres büntetőjével a nagyszünetre kétpontos hátrányban mentünk (30-28).


A fordulást követően a honvédos Stefán szerzett négy pontot, míg nálunk előbb Ármin, majd Benji emeltek be egy-egy középtávolit (34-32). A harmadik percben beindították a rakétákat a Kosok. Bobi triplájával átvettük a vezetést. Majd Ármin lépett elő vezérré. Sikeres büntetőjét követően középtávolról is betalált. Elkaptuk a fonalat, Szele is villant a gyűrű alatt, majd Bobi újabb hármast emelt be (36-43). Stefán kettesére és Tanoh büntetőjére Bence reagált kosárral, majd két büntetőjét követően 10 pontosra növeltük az előnyt (39-49). A negyed hajrájában Ármin újra pontokat hozott a csapatnak, s 43-52-es vezetéssel lett vége a negyednek.


Az utolsó tíz perc Bobi hármasával indult. Ezután Roli talált be miközben "faultolták" (43-57). Stefán dobott középtávolit, válaszul Roli két büntetőt. Stefán ismét villant, erre pedig Coop felelt közelivel. A hazaiakat lényegében Stefán egyedül próbálta versenyben tartani (50-63). Pintér süllyesztett el egy triplát, de Coop megint villant közelről, akit Bobi követett távolról kétszer is (53-71). Stefán közelről volt sikeres, de Bence visszaverte az utolsó honvédos rohamot egy szépen kidolgozott hárompontossal (55-74). A végeredményt a csereként beszálló Robi állította be egy trojkával (60-77).


Ezzel a győzelemmel a párharc állása 2:0. Folytatás vasárnap este 20:00-kor a Városmajoron.


Statisztika

Highlights

PRIMA Shops


HAJRÁ PRIMA! HAJRÁ Batyi!

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsaladVissza a főoldalra