Interjú Nagy Botond ÁgostonnalNagy Botond Ágostont a BKG-PRIMA Akadémia férfi NBI/B-s együttesének csapatkapitányát kérdezzük a rájátszás első körének sikeres teljesítése után.Először is gratulálok a Honvéd elleni sikerhez, mellyel eldőlt, hogy a csapat az elődöntőben szerepelhet.


Milyen volt ez a párharc?

Örülök, hogy sikerült ennyire magabiztosan továbbjutnunk. A Honvéd olyan stílust képvisel, amit a bajnokságban kevés együttes, így volt pár olyan speciális feladat is, amire nagyobb hangsúlyt fektettünk, mint máskor. Az biztos, hogy sokat lehetett fejlődni és tanulni ezen a három találkozón, mind egyénileg, mind pedig csapatszinten.


Az alapszakasz során is sikeres volt az együttes, és az első körben is magabiztosak voltatok. Mi a titok?

Erre a kérdésre egy “négyessel” válaszolnék. Egyrészt ennek egyik legnagyobb oka a szakmai háttér. Az edzőink mindent megtesznek, hogy a lehető legjobban felkészítsenek minket a kihívásokra. Legyen szó a mérkőzésekről, az edzésen elvégzett minőségi munkáról, a videózásról vagy a plusz feladatokról. Másrészt a felkészülés során nem volt edzőmeccsünk, így év közben kellett összeszoknia a csapatnak. Ezt nehezítette a légiósok sérülése is és az a bizonyos “három meccses hullámvölgy” is, de véleményem szerint mostanra már igen jó kémia alakult ki a csapatban és mindenki tudja, hogy mi a szerepe, s mit várunk el egymástól, magunktól. Harmadrészt nem szabad minden titkot elárulni.


Egy évtizede szerepelsz a B csoportban, és voltál már gólkirály, de talán az idei volt a legmagasabb átlagod (28,3 pont) és a VAL listán is az élen végeztél (29,57). Hova helyezed ezt az évet a pályafutásodban?

Jelen pillanatban azt mondom, hogy ez egy ígéretes évnek tűnik, hiszen még versenyben vagyunk a bajnoki címért. Illetve ez egy kerek történet lenne, ha a tizedik évben sikerülne felérni a csúcsra. Egyénileg pedig örömmel tölt el, hogy volt pár ranglista, ahol az élen végeztem és ezt elsősorban a csapattársaimnak köszönhetem, de az igazi kihívás még hátra van.


A folytatásban a MAFC-cal játszotok egy három győzelemig tartó párharcot. Mit kell tudni az ellenfélről?

Nehéz szezonja volt a MAFC-nak, hiszen a koronavírus is és sérülések is nehezítették az évüket, ennek ellenére a harmadik helyig kúsztak fel az alapszakaszban. Egy jó szerkezetű csapat, ahol vannak rutinos vezérek és tehetséges fiatalok. A szezonban már sikerült megvernünk őket kétszer a bajnokságban, egyszer pedig a kupában, de az már a múlt, ez pedig a rájátszás. Az igazsághoz az is hozzá tartozik azonban, hogy egyszer sem volt teljes a keretük, mint ahogy nekünk sem. Komolyan kell venni őket és igyekszünk alaposan felkészülni a gyengeségeikből és erősségeikből egyaránt. Akik ilyen sokáig eljutnak a bajnokságban, azok komoly erőt képviselnek és rengeteget fejlődnek csapatként és játékosként is.


Mivel lennél elégedett a bajnokság végén?

Erre nagyon egyszerű a válasz, bajnoki cím! Ehhez lépésről lépésre kell haladnunk. Bízom benne, hogy a következőt április 25-én meg is tesszük.


Köszönjük szépen és további sok sikert kívánunk az egész csapatnak!

Hajrá PRIMA! Hajrá Batyi!

PRIMA Shops

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsalad Vissza a főoldalra