Megszereztük az első győzelmet!Óriási fordítást követően sikerült győzelmet aratnunk a párharc első mérkőzésén!BKG-PRIMA Akadémia vs Vasas Akadémia

77-74

(10-23, 20-24, 29-12, 18-15)

PRIMA: Allen 31/3, Lakatos 2, Buzás 19/12, Nagy Be. 6/3, Nagy Bo. 9 cs.: Petrovics, Ben-Kane, Szeleczki, Halász 4, Ormai 4, Reizer, Szanyi 2.


Medve hármasával indult a playoff első mérkőzése. Bence felelt szintén távolról, de Medve ismét betalált. Barócsi is triplát dobott. Nick vétette észre magát középtávolival (5-9). Bence büntetőt értékesített, de Bagó közelről szerzett kosarat. Moravcsik váltotta pontra a BKG-s technikai faultot. Peti villant a gyűrű alól. Bagó közeli kosarat, később büntetőt dobott (8-18). Bagó ismét villant, a Kosoknál a visszatérő Szanyi Robi értékesített büntetőket. Farkas hármasával 13 pontra nőtt a hátrányunk (10-23).


A második negyed következett. Nick dobott ziccert, melyre Dormán felelt közelről. Benji dobott büntetőt, de erre Kerkai hármast emelt be. A remek délutánt kifogó Bence válaszképp szintén egy távolit vert a gyűrűbe (16-28). Andrássy és Kerkai szereztek pontokat, tovább nőtt a különbség (16-31). Bobi értékesítette a vasasos technikait, s szerezte meg első pontját a meccsen. Moravcsik dobott távoli kosarat, Bobi kettessel felelt. Nick is közelről volt hatékony (21-34). Vasasos roham következett, Boros büntetőt dobott, majd Bagó kettest. Radics hárompontost szerzett (21-40). Nick próbálta megtörni a ritmust egy közelivel, de Moravcsik 2+1-es kosarat szerzett (23-43). Áki értékesített két büntetőt, de Boros révén volt válasza a vendégeknek. Bobi büntetőjére Kerkai felelt közelivel. Az utolsó percben sikerült valamennyit faragni a hátrányból, Nick és Ákos szereztek egy-egy kosarat. A félidőben tizenhét pontos hátrányba kerültünk (30-47).


A fordulást követően fel volt adva a lecke a Kosoknak. Nick villant a gyűrű közeléből, majd Benji süllyesztett el egy távolit. Bagó dobott be két büntetőt (35-49). Bence és Nick vezetésével tovább zárkóztunk, s három perc játék után már tíz pontra csökkentettük a differenciát (39-49). Medve hármasára, a szintén extra teljesítménnyel előrukkoló Nick felelt közelivel. Ezután Bence megint beemelt egy hármast. Nick büntetőivel kapaszkodtunk tovább (46-52). Boti robbant be a gyűrű alá és szerzett két rendkívül értékes kosarat (50-52). Dormán volt eredményes betörésből, de Nicknek erre is volt válasza (52-54). Dormán szerzett középtávolit, később büntetőt. Ezt követően Benji száguldott végig a pályán és dobott kosarat (54-57). Nick ismét a gyűrű alól volt pontos, Moravcsik is betalált. A negyed utolsó pillanataiban Nick dobott be egy hármast, amivel teljesítette a “come back-et”, s egalizált (59-59).


Az utolsó tíz perc következett. Bobi szerzett dudaszós kettest, s átvettük a vezetést (61-59)! Bence emelte be negyedik hárompontosát (négyből) (64-59). Bagó és Bence mentek bele egy amolyan adok-kapokba, mindketten 4-4 pontot szereztek zsinórban (68-63). Nick büntetőzött (70-63). A kisebb gólcsendet nekünk sikerült megtörni Nick révén (72-63). A végjátékhoz értek a csapatok. Radics emelt be egymás után két hármast, amivel három pontra zárkóztak (72-69). A gyenge dobóteljesítményt kifogó Bobi azonban a legjobbkor villant, középtávolijával öt pontosra nőtt az előny (74-69). Nick is középtávolit értékesített, melyre Medve egy hármassal felelt (76-72). Bobi dobott be egy büntetőt, Moravcsik kettőt. Egy hatalmas második félidei teljesítménnyel sikerült a Kosoknak megfordítani a meccset, s megszerezni az első győzelmet a párharc során.


Folytatás csütörtökön (Április 14) 17:00-kor a Sport 11-ben!


Highlights

Statisztika

Hajrá PRIMA! Hajrá Batyi!

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsaladVissza a főoldalra