Interjú Dr. Nagy Ágostonnal

Lassan három hete, hogy véget ért a 2023/24-es bajnoki évad. A kedélyek lecsillapodtak, az érzelmek tompultak vagy akár már újak is léptek a helyükbe. Akadnak, akik még levezetnek egy kicsit a nagy menet után, mások pihenőre vonultak, de olyanokkal is találkoztunk, akik már elkezdték a felkészülést a következő év kihívásaira.

Ezúttal vezetőedzőnkkel, Dr. Nagy Ágostonnal ültünk le egy beszélgetés erejéig.

Hogyan értékeled a 2023/24-es szezon teljesítményét?

Az alapszakasz negyedik helye megérdemelt volt. Sok statisztikai témakörben számítottunk a legjobbak közé. Sikerült két fiatalt is a piros csoport szintjére hozni, miközben meghatározóak tudtunk maradni. Két nem várt vereségünk volt, amivel nem számoltunk, de a mezőny rendkívüli volt és a versenyzési egyensúly nem billent egyik csapat javára sem. Mindenki legyőzhető volt. Nem jutottunk négy közé sem a kupában, sem a bajnokságban. Nem lehetek elégedett, de sikerült egy olyan egységes csapatot felépíteni, ami a végére megtanult jól versenyezni. Az ötödik helyért is megdolgoztunk, így a “szánk íze” kicsit jobb.

Voltak esetleg olyan egyéni teljesítmények, amelyek felül múlták várakozásaidat?

Elsősorban a fiataljaink fejlődését és mentális erősséget emelem ki, de minden egyes játékos fontos eleme volt az idei játékunknak.

Most, hogy a bajnokság véget ért, milyen tervek vannak a nyári időszakot illetően?

Készülünk a jövő évre. A csapatot frissíteni kell, mert manapság erre kényszerül minden club. Már másnap elkezdtük az utószezon edzésprogramját. Célunk, hogy erősödjön mindenki és javítsuk az egyéni technikákat és döntésképességet. Mindent azért a pihenést is szem előtt tartva, fokozatosan és játékosan, de nem állunk le egy percre sem. Egy sportoló csak akkor érdemli meg a sikert, ha nem felejtkezik el arról, hogy mit jelent sportolónak lenni.

Esetleg kaphatnánk egy kis ízelítőt a jövő évi keretről?

Vannak kérdések, de a jó hír, hogy e pillanatban az már biztos, hogy legalább a csapat 70 százaléka marad, de ez a szám nőhet tovább is. Fiatal poszton egy reményteli játékossal bővül a keret. Nagyon örülünk neki. Biztos, hogy lesz külföldi is, hogy multikulturális legyen a keret, de ezzel kapcsolatban még korai nyilatkozni. Olyat akarunk hozni, aki segít a bajnokság legvégén és segít a győzelemben.

Köszönjük szépen, hogy rendelkezésünkre álltál. Bízunk benne, hogy a levezetés vagy felkészülés mellé egy kis kikapcsolódás és nyári feltöltődés is társul. Sok sikert kívánunk!

Nézz szét a Shopban!

Támogasd a Kosokat!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email